Οταν οι ”παντοκρατορείες” των κομμάτων υιοθετούν καθεστωτικές πρακτικές

Επειδή διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει πολιτικά γύρω τους, θα σας δώσω δύο “σταγόνες” από αυτό που έχω διαπιστώσει, και όποιος θέλει τις δέχεται.
Σας διαβεβαιώνω όμως ότι αυτή είναι η αλήθεια και καμία άλλη, σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία:
Το σημαντικότερο που πρέπει να ξέρετε πρώτα είναι ότι οι Έλληνες ΔΕΝ “είμαστε χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα”, και άλλες τέτοιες βλακείες που μας έχουν μάθει να λέμε, για να θολώνουν τα νερά, εκείνοι που τους συμφέρει να είναι θολά τα νερά.
ΟΛΟΙ οι Έλληνες, ελεγχόμαστε (θα έλεγα “καταδυναστευόμαστε”, αλλά είναι βαριά λέξη που χάνει την ουσία) από τότε που φτιάχτηκε αυτό το κράτος, από μια μικρή ομάδα “κοτζαμπάσηδων” που είχαν καλές σχέσεις με τους ξένους “διοικητές” της χώρας μας, απέκτησαν θέσεις δύναμης για να επιβάλλουν τη θέληση αυτών των διοικητών.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους “κοτζαμπάσηδες” θεωρούν ότι είμαστε τα “πρόβατά” ή οι “κολίγοι” τους και βρίσκουν άμεσα θέσεις στα ισχυρότερα κόμματα, μόλις δούνε ότι “το πράγμα πηγαίνει προς εκείνα”. Επειδή έχουν χρήμα και διασυνδέσεις, γίνονται άμεσα δεκτοί ως επικεφαλής – ακόμη και στο ΚΚΕ, ακόμη και στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μη γελιέστε.
Παραδοσιακά βέβαια εντάσσονται στο κόμμα της ΝΔ, γιατί κακά τα ψέματα, το κόμμα της ΝΔ είναι η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της Ελλάδας και εκφράζει τους περισσότερους Έλληνες. Φυσικά και εδώ τίθενται επικεφαλής.
Δεν είναι όλοι τους αναγκαστικά “κακοί”! Όπως σε κάθε ομάδα θα βρεις και ανάμεσά τους καλούς και αξιόλογους ανθρώπους. (Ναι, και στη ΝΔ, ναι και στο ΣΥΡΙΖΑ, και στο ΚΚΕ, για εσάς που βλέπω ότι ξυνίζεστε).
Όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι μέλη ενός “δικτύου” και “κυκλώματος” με ισχυρές “συγγένειες” και “συμμαχίες”. Για αυτό, μέσω του δικτύου τους επιτρέπουν να συμβαίνουν πάρα πολλά πράγματα που είναι καταστροφικά για το υπόλοιπο σύνολο της κοινωνίας μας.
Μέσω του ίδιου δικτύου μπορούν να βοηθήσουν να γίνουν και πολλά θετικά πράγματα για τη χώρα μας.
Εδώ και 70 χρόνια, κυρίως επειδή συνεργάστηκαν με τους Ναζί στην κατοχή, γνωρίζουν τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν με τη βοήθειά τους (εδώ στη Θεσσαλονίκη οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές) και έχουν επιβάλλει μια “ομερτά” που τους είχε μετατρέψει σε μεγάλο βαθμό σε συνεργούς εγκληματικών πράξεων.
Όμως πλέον έχουν περάσει πάνω από δύο γενιές και δεν έχει νόημα να το κυνηγάμε αυτό το θέμα.
Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει θέμα να στραφούμε εναντίον αυτών των ανθρώπων. Θα είναι απλώς ένα ακόμη έγκλημα αν με κάποιο τρόπο τους συμβεί κακό και το “κενό εξουσίας” που θα δημιουργηθεί, θα καλυφθεί άμεσα από άλλους ανάλογους, από το ίδιο πάλι κύκλωμα.
Αν “φύγουν από τη μέση” απλώς θα τους αντικαταστήσουν άλλοι, που θα κάνουν τα ίδια, γιατί το κύκλωμα “αντικαθιστά” άμεσα τα μέλη του. Δεν είναι οι άνθρωποι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι η ύπαρξη του κυκλώματος.
Όπως είπαμε, οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων βρίσκονται σε θέση ισχύος σε κάθε πολιτική παράταξη, κυρίως φυσικά στη ΝΔ, αλλά και σε όλα τα άλλα κόμματα, σε πολύ μικρότερο βαθμό.
Το θέμα είναι να τους πιέσουμε, απευθυνόμενοι ειδικά στους αξιόλογους ανάμεσά τους, με πολιτικό και κοινωνικό τρόπο, να συνειδητοποιήσουν ότι η δύναμη που κατέχουν, αν τεθεί στην υπηρεσία των συμπολιτών τους, θα τους δώσει θετικά ανταλλάγματα. Περισσότερα από ό,τι αν συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο.
Πρέπει να σπάσουμε για όσο το δυνατόν πιο μεγάλο χρονικό διάστημα, την “παντοκρατορία” της ΝΔ, όχι γιατί “η ΝΔ είναι κακή επειδή είναι η ΝΔ” (αυτά είναι ανοησίες για μικρά παιδιά και φανατικούς) αλλά γιατί η ΝΔ έχει γίνει λόγω καταστάσεων, άντρο εγκληματικών φαινομένων.
Αν το πολιτικό σκηνικό γίνει ρευστό, και αυτοί θα μεταφερθούν σε διάφορες παρατάξεις, όπου θα είναι πιο εύκολο να ελέγχονται, καθώς δεν θα είναι “συντεταγμένοι” σε ένα τελείως κοινό κύκλωμα.
Φυσικά, το “κύκλωμα” που αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται από τη ΝΔ, έχει κάθε λόγο να μη θέλει το παραπάνω.
Η εξουσία του είναι δεδομένη και θα κάνει καθετί για να τη διατηρήσει, θα διαβάλει τους Έλληνες, θα σκορπίσει διχόνοια, θα δείρει και θα εκβιάσει, όπως έκανε πάντοτε.
Να είστε όμως σίγουροι ότι ΒΛΕΠΕΙ πως το τέλος αυτή της κατάστασης πλησιάζει, για αυτό και δεν τηρεί πλέον κανένα πρόσχημα. Είναι σε πανικό.
Είναι στο χέρι κάθε Έλληνα δημοκρατικού πολίτη, να διαλύσει αυτό το κύκλωμα. Να απελευθερώσει τη Δεξιά από τη σκιά των εγκλημάτων που διέπραξε και να την εξυγιάνει, όπως είναι η θέληση των ανθρώπων της παράταξης της εδώ και 2 δεκαετίες.
Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει πρώτα να απομακρυνθεί από την εξουσία για αρκετό χρονικό διάστημα, και επίσης, θα πρέπει εμείς, οι απλοί δημοκρατικοί πολίτες, να μην αφήσουμε να δημιουργηθεί μια ακόμη “γιάφκα” του ίδιου κυκλώματος, με άλλο απλώς όνομα, όπως είχε γίνει το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1990.
Αφού σπάσει το κύκλωμα, μόνο τότε θα μπορούμε να δούμε, ορθολογικά και χωρίς πάθη πλέον, ποια είναι η κατεύθυνση, αριστερή ή δεξιά ή ότι άλλο θέλετε, για τη χώρα μας. Είναι συζήτηση που πρέπει να γίνει μετά από όλα αυτά.
“Πώς όμως θα φτάσουμε στο σημείο να διαλυθεί αυτό το κύκλωμα και να μη μεταφερθεί απλώς κάπου αλλού;” θα με ρωτήσετε. Μόνο με έναν τρόπο, με μια θυσία, σε κάποιο βαθμό προσωπική για τον καθένα μας. Η θυσία είναι ότι θα πρέπει να μάθουμε ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη νομιμότητα και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, άσχετα με ποιος συμπαθούμε και ποιούς όχι. Να πιέζουμε πάντοτε προς αυτήν, ακόμη και όταν δεν μας βολεύει.
Οι κοινωνίες δεν είναι καλές οι κακές επειδή έχουν το Χ ή το Ψ πολιτικό σύστημα (σίγουρα οι συνεργατικές είναι καλύτερες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Οι κοινωνίες είναι κακές όταν ΚΑΤΑΠΑΤΙΕΤΑΙ ο νόμος και δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός.
Αυτά τα ολίγα, από έναν άνθρωπο που μελετά την πολιτική εδώ και δεκαετίες και προσπάθησε να τη δει από κάθε οπτική γωνία….

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.