Ο Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Τέντρος του ΠΟΥ – Τι του είπε για τα εμβόλια

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, είχε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι μίλησαν για την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διαχειριστεί το εμβόλιο ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό και προσθέτει:

«Εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία του εμβολιασμού και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών».

Τέλος αναφέρει: «Ο Δρ Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, για να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται.

» Συμφωνήσαμε ότι σε αυτήν τη βάση, η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΠΟΥ για να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την πρωτοβουλία COVAX για ισότιμη και καθολική πρόσβαση στα εμβόλια».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.