Θέμα Κικίλια στην κυβέρνηση

Θέμα Κικίλια στην κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει την Παρασκευή το πρωί σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τι σημαίνει αυτό;

Πρώτα απ όλα ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μέχρι τώρα είχε πάρει πάνω του την υπόθεση του εμβολιασμού, τίθεται στο περιθώριο.

Ο ίδιος βαρύνεται με τη βιασύνη και την επιπολαιότητα με την οποία προανήγγειλε μαζικούς εμβολιασμούς ενώ η χώρα «καιγόταν» από την έξαρση της πανδημίας.

Βαρύνεται επίσης με τις ανεδαφικές εξαγγελίες για δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα και 700.000 μόνο τον Ιανουάριο!

Η καμπάνα είχε χτυπήσει εδώ και καιρό για τον Βασίλη Κικίλια που έχασε αρκετές αρμοδιότητες στον καλοκαιρινό διορθωτικό ανασχηματισμό, με τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη να βγαίνει ενισχυμένος.

Θέμα Κικίλια στην κυβέρνηση

Ο ίδιος, όμως, δεν έκανε πίσω και παρέμεινε δραστήριος επικοινωνιακά φτάνοντας μέχρι και στην προαναγγελία του lockdown πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις.

Η κορυφαία του στιγμή ήταν όταν παρουσίασε το εθνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό τον Νοέμβριο χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει πάρει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου και χωρίς να υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί τέτοια σπουδή.

Το γεγονός ότι τα κακά νέα για τον μειωμένο αριθμό εμβολίων που θα φτάσουν στη χώρα τον Ιανουάριο (300.000 δόσεις, δηλαδή 150.000 εμβολιασμοί) τα ανακοίνωσε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας συνδέεται ακριβώς με τη δύσκολη σχέση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργού Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας είχε χάσει έτσι κι αλλιώς τον πρώτο λόγο στα θέματα δημόσιας υγείας, τώρα χάνει τη θέση του και στο κάδρο που αφορά τον εμβολιασμό.

Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει δράση και δεν αναμένεται να δώσει καμία εξήγηση για το γεγονός ότι στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2021, αφιέρωσε πολύ χρόνο στην «επιχείρηση Ελευθερία» για τον εμβολιασμό συσκοτίζοντας απολύτως τις πληροφορίες που είχαν ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου για τους 150.000 εμβολιασμούς του Ιανουαρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.