Νέες αποκαλύψεις από τον Ν. Παππά για το σκάνδαλο με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Την αποκάλυψη ότι 15 οδηγοί του ΟΣΥ είναι αποσπασμένοι σε υπουργικά γραφεία, «ενώ τα λεωφορεία κάθονται στα αμαξοστάσια», έκανε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αναφερόμενος σε πρωινή εμφάνιση του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο Νίκος Παππάς τον εγκάλεσε για «ανακρίβειες και ασυναρτησίες» που λέει στην τηλεόραση.

«Κανένας σχεδιασμός για τις μεταφορές, κανένας προγραμματισμός, καμία πρόνοια για ανθρώπινους πόρους και εξοπλισμό. Και από πέρυσι σε φέτος, στοιχεία του ΟΑΣΑ λένε ότι έχουμε 200 λιγότερα δρομολόγια την ημέρα και 400 βάρδιες λιγότερες την ημέρα εν μέσω πανδημίας», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

Πήγα εχθές στα αμαξοστάσια του ΟΣΥ στο Ρουφ και τη Νέα Φιλαδέλφεια. 270 οχήματα μπορούν να βγουν στο δρόμο. Δεν τα λέμε εμείς, τα λέει ο πρόεδρος των μηχανικών του ΟΣΥ. 270 οχήματα. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες.
Και αυτά τα οχήματα, με επιδιορθώσεις που διαρκούν από 3 μέρες ως 1 μήνα, μπορούν να βγουν στον δρόμο. Και εκτός των άλλων υπάρχουν και οχήματα που απλώς περιμένουν στην ουρά. Τι περιμένουν; Οδηγούς».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του ζήτησε να άρει την απόσπαση οδηγού του ΟΣΥ στο γραφείο του, ώστε την επόμενη μέρα να κάνει τη δουλειά για την οποία έχει προσληφθεί, να οδηγήσει ένα όχημα μαζικής μεταφοράς.

«Κάντε μια γενναία κίνηση να άρετε την απόσπαση οδηγού του ΟΣΥ που έχετε στο γραφείο σας. Δεν το ξέρετε; Έχω εδώ την απόφαση και θα την καταθέσω στα πρακτικά.

Και να πείτε στον κ. Καραμανλή ότι είναι ανήθικο να έχει τέσσερις οδηγούς του ΟΣΥ στο γραφείο του. Τέσσερις οδηγούς. Αναρωτιέμαι αν μπορούν να κρατήσουν κοινωνικές αποστάσεις εκεί μέσα.

Καταθέτω στα πρακτικά τα σχετικά. Υπάρχουν, λοιπόν, οδηγοί του ΟΣΥ και στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και στο γραφείο το δικό σας κ. Γεωργιάδη.

Θα ήταν μια πράξη γενναιότητας όταν πάρετε τον λόγο, να δεσμευτείτε ότι ο οδηγός αύριο το πρωί θα πάει να πάρει ένα τρόλεϊ και θα εξυπηρετήσει.

15 άτομα (σ.σ.: οδηγοί) είναι σε υπουργικά γραφεία και βουλευτικά. Εδώ είναι όλες οι αποφάσεις, καλείστε να δώσετε εξηγήσεις», αποκάλυψε ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη σε πρωινή εκπομπή στον Σκάι, του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις αποσπάσεις οδηγών του ΟΣΥ σε υπουργικά γραφεία

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.