Χρυσή Αυγή: Στον δρόμο για τη φυλακή το “διευθυντήριο” – Άφαντος ο Παππάς – Τα τελευταία προκλητικά σόου μπροστά στις κάμερες

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξε το δικαστήριο στους 39 από τους 50 καταδικασθέντες για κακουργηματικές πράξεις -μεταξύ των οποίων και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα- στην ιστορική δίκη για τη Χρυσή Αυγή, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από 5,5 έτη.

Μεταξύ αυτών που θα οδηγηθούν στη φυλακή, είναι και η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, πρώτος φόρεσε χειροπέδες ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συνελήφθη εντός του δικαστηρίου καθώς ήταν παρών στη διαδικασία. Στη συνέχεια, ένας-ένας οι χρυσαυγίτες άρχισαν να παραδίδονται στις αστυνομικές Αρχές και να οδηγούνται στη ΓΑΔΑ, απ’ όπου θα παραπαμεφθούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Την αρχή έκαναν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος που παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας. Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και ο Ιωάννης Καζαντζόγλου παραδόθηκαν στη Νίκαια, ο Γιώργος Τσακανίκας παραδόθηκε στη Νοτιοανατολική Αττική, ο Μάρκος Ευγενικός παρουσιάστηκε στο Πέραμα, ο Αναστάσιος Αναδιώτης παραδόθηκε στη Δραπετσώνα και ο Ιωάννης Κομιανός παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα. Το βράδυ της Πέμπτης, μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ ο Νίκος Μίχος και ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος έχει δηλώσει ότι βρίσκεται στην επαρχία και ότι θα παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ, όπου και αναμένεται. Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς, ενώ ο Γιάννης Λαγός, που παραμένει ευρωβουλευτής, αναχώρησε πριν λίγα 24ωρα για τις Βρυξέλλες.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, την πόρτα της ΓΑΔΑ πέρασε και ο Γιώργος Ρουπακιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί τον πήραν από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Ο Ρουπακιάς, που βρισκόταν ούτως ή άλλως σε κατ’ οίκον περιορισμό ετοιμαζόταν από το πρωί για τη μεταφορά του στις φυλακές, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, περίπου 30 χρυσαυγίτες βρίσκονταν στα χέρια των αστυνομικών Αρχών.

Επεισοδιακή η παράδοση Μιχαλολιάκου στις Αρχές

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έφυγε από το σπίτι του, στην Πεύκη και αρχικά παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα συγκλίνουν στο ότι παραδόθηκε ο ίδιος.

Για μία ακόμη φορά, οι λιγοστοί χρυσαυγίτες που βρίσκονταν εκεί -κάποιοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους- έστησαν ένα προκλητικό και χυδαίο σόου, εξαπολύοντας φραστική επίθεση κατά των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, κάποιοι από τους υποστηρικτές γγ της Χρυσής Αυγής, προπηλάκισαν φωτογράφους και εικονολήπτες που βρίσκονταν στο σημείο προκειμένου να καταγράψουν τα γεγονότα και τους επιτέθηκαν φραστικά, με αγοραίες εκφράσεις. Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε, έγινε μία επιχείρηση αποπροσανατολισμού των δημοσιογράφων, καθώς η κόρη του Μιχαλολιάκου, Ουρανία, μαζί με άλλα άτομα μπήκαν από την μπροστινή είσοδο του κτιρίου και την ίδια στιγμή ο πατέρας της έβγαινε από το σπίτι, από μία πλαϊνή.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να χτυπήσει με αυτοκίνητο δημοσιογράφους, ενώ η κόρη τους, ήταν μεταξύ όσων έβρισαν χυδαία τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Πεύκη, μαζί με την κόρη του, Ουρανία. Από εκεί, μεταφέρθηκε με υπηρεσιακό όχημα στη ΓΑΔΑ, ενώ τον συνόδευε με δικό της αυτοκίνητο η κόρη του μαζί με την καταδικασθείσα αλλά με αναστολή μητέρα της, Ελένη Ζαρούλια. Οδηγήθηκε στον 7ο όροφο, στο τμήμα αναζητήσεων, όπου βρίσκονται ήδη οι Κασιδιάρης, Γερμενής και Ηλιόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το βίντεο από την ΕΡΤ:

Προκλητικός και αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος

Νωρίτερα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχαν κάνει νέες προκλητικές δηλώσεις, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία οδηγείται στη φυλακή. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στην είσοδο του σπιτιού του και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ενώ ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του κατηγορώντας τη “βρώμικη χούντα των ΜΜΕ, της πολιτικής ζωής και της Δικαιοσύνης”. Επεσήμανε ότι είναι περήφανος που πάει φυλακή για τις ιδέες του ενώ τόνισε ότι κάποιοι θα ντρέπονται κάποτε γι’ αυτήν την απόφαση, συνεχίζοντας την προκλητική του δήλωση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος: “Η ψυχή μου είναι ολόρθη, είμαι περήφανος που με πάνε φυλακή για τις ιδέες μου, κάποτε κάποιοι θα ντρέπονται γι’ αυτήν την απόφαση, θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και από τον ελληνικό λαό, Ευχαριστώ τις εκατοντάδες των Ελλήνων που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη Δικαιοσύνη”. Όταν ρωτήθηκε αν αποφάσισε να παραδοθεί εκείνος δεν απάντησε και επέστρεψε στο εσωτερικό του σπιτιού του.

Ηλιόπουλος: Το κέρδος μου είναι ότι ήρθα πιο κοντά στον Θεό – Δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος επέμεινε στα περί πολιτικής δίωξής του και στα περί μη ύπαρξης των ταγμάτων εφόδου. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, όταν παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πικερμίου, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι όλο αυτό το διάστημα ήρθε κοντά στον Θεό, έχει ήσυχη τη συνείδησή του ενώ σημείωσε ότι το δικαστήριο τους καταδίκασε έπειτα από εντολές.

Όπως είπε συγκεκριμένα: “Το όνομά μας δεν υπήρχε σε ολόκληρη τη δικογραφία, εμένα το κέρδος μου όλο αυτό το διάστημα ήταν ότι ήρθα πιο κοντά στον Θεό, είδα ότι δεν μπορεί να μας κρίνει κανείς από τους δικαστές, οι δικαστές προφανώς και παίρνουν εντολές να μας καταδικάσουν δεν ήταν καταδίκη 13 στους 15. Όλους θα μας κρίνει ο Θεός” επεσήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι “δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου. Αυτά δεν έχουν αποδειχθεί και ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει… έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γι’ αυτό με βλέπετε και χαμογελάω, έχω έρθει πιο κοντά στον Θεό και ήρθα πιο κοντά στον Θεό γιατί έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Ξέρω ότι δεν έχω πράξει τίποτα απολύτως. Κανένας δεν είναι έτοιμος για να πάει φυλακή κάποιους μήνες, πόσο μάλλον εγώ που έχω από πίσω μου δυο κορίτσια, 7 και 6 ετών, και όπως καταλαβαίνετε θα χρειαστούν τη στήριξη ειδικών γιατί είναι σε μια ηλικία που μπορούν να καταλάβουν ακριβώς τι έχει συμβεί. Τις τελευταίες ημέρες τα παιδιά μου με ρωτούσαν “μπαμπά, θα πας φυλακή”, τι να τους πω, ότι ενδέχεται κι αυτό… Σαφώς κι επιμένω για πολιτική δίωξη και ξαναλέω εγώ δεν θα κρίνω ούτε το προεδρείο ούτε την έδρα αλλά όλους θα μας κρίνει μόνο ο Θεός”.

Όσο για το ότι δεν έχει ακουστεί μια συγγνώμη προς τα θύματα είπε “δεν ξέρω, εγώ εκφράζω τον εαυτό μου, συγγνώμη εκφράζω σαν άνθρωπος, όχι ότι έχω κάποια ευθύνη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θεωρώ ότι κανένας από τους τους βουλευτές, από τα στελέχη που ξέρω εγώ, που ζούσαμε μέσα στο Κοινοβούλιο…”.

Όσο για το αν γύριζε πράγματα θα άλλαζε πράγματα και αν μετάνιωσε είπε: “Θα άλλαζα πράγματα στην πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής, στη ζωή μου, έχω μετανιώσει για πάρα πολλά πράγματα, και για την πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής… έχω φύγει από τη Χρυσή Αυγή, δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική, έχω ξεκινήσει μία δική μου επιχείρηση, θα ασχοληθώ με την επιχείρησή μου και τα παιδιά μου”.

 

Γερμενής: Είμαι 100% αθώος

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ραφήνας εμφανίστηκε αυτοβούλως ο Γιώργος Γερμενής για να παραδοθεί μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής οδηγείται στη φυλακή. Κατηγόρησε το δικαστήριο ότι είναι “του παραλόγου” και υποστήριξε ότι είναι απολύτως αθώος αλλά και ότι αυτός κοίταζε μόνο τη δουλειά του.

Όπως είπε μπροστά στις κάμερες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, “ήρθα να παραδοθώ αυτοβούλως στο ΑΤ Ραφήνας. Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι 100% αθώος. Δεν έχω κάνει σε τίποτα, απλά βοήθαγα τον κόσμο. Όμως, αυτό το δικαστήριο είναι ένα δικαστήριο του παραλόγου, ένα θέατρο, με καθαρά πολιτική βούληση. Και όλοι όσοι με ξέρουν και με ακολουθούσαν είμαι 100% αθώος. Δεν υπάρχω σε κανένα κατηγορητήριο. Ένας ψευδομάρτυρας Γ με κατηγόρησε, πήγα χαρτιά στο δικαστήριο και έδειξα την αθωότητά μου. Δεν υπάρχω σε καμία ολόκληρη δικογραφία. Δεν είμαι καν διευθυντικό στέλεχος όπως με παρουσιάζουν. Είμαι παντελώς αθώος. Κοίταγα την οικογένειά μου, την εργασία μου και πώς θα τα βγάλω πέρα, γίναμε βουλευτές 6,5 χρόνια για να καταλήξουμε στη φυλακή” είπε ο Γιώργος Γερμενής.

Παναγιώταρος: Εύχομαι κάποιοι άλλοι να κάνουν καλύτερα τη δουλειά

 

Συνεχίζει να προκαλεί λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος σε βίντεο που ανήρτησε, χαρακτήρισε το το αποτέλεσμα της δίκης ως τη «μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος, μέλος του διευθυντηρίου που καταδικάστηκε για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανήρτησε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, από τη Βυτίνα όπου βρισκόταν, λίγο πριν ξεκινήσει για να παραδοθεί στις Αρχές.

«Όλα όσα συνέβησαν σε αυτό το δικαστήριο είχαν να κάνουν με τις ψήφους, όχι με πράξεις βίας, ούτε για ζητήματα ιδεολογίας», τόνισε σε τηλεοπτικό του μήνυμα, λίγο μετά την καταδικαστική απόφαση.

«Εύχομαι κάποιοι άλλοι να κάνουν καλύτερα τη δουλειά, από ό,τι την κάναμε εμείς», είπε στη συνέχεια.

Δείτε το βίντεο:

Λαγός: Καλώ την εισαγγελέα Οικονόμου ως μάρτυρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

 

Συνεχίζει να προκαλεί ο Γιάννης Λαγός και μετά την καταδίκη του. Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι εντός της ερχόμενης βδομάδας θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και καλεί την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου ως μάρτυρα.

Η ανακοίνωση του Λαγού:

«Μετά το πέρας της “δίκης” δηλώνω ότι θα προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου δια παντός νομίμου τρόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ανακοινώνω ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδος προσφεύγω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο διότι παραβιάστηκε και το τεκμήριο αθωότητας μου αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση.

Ήδη κατέθεσα αγωγές κατά τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που προσέβαλαν αυτό το κεκτημένο δικαίωμα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και της ΕΣΔΑ.

Στην διαδικασία ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και την μαρτυρία της καθώς έχω δικαίωμα που ουδείς μπορεί να μου στερήσει».

Άφαντος ο Χρήστος Παππάς – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

 

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Χρήστος Παππάς δεν εντοπίστηκε σε καμία από τις πέντε γνωστές διευθύνσεις που έχει στη διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ίσως επιλέξει να πράξει ό,τι έκανε και την πρώτη φορά που συνελήφθησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Τότε είχε παρουσιασθεί τελευταίος από όλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει πλέον κατ’ οίκον έρευνες προκειμένου να προχωρήσει στον εντοπισμό του.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η αστυνομία το απόγευμα πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην περιοχή του Παπάγου. Αν και δεν ήταν στο σπίτι του, οι αστυνομικοί ερεύνησαν τον χώρο και αποχώρησαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στα Ιωάννινα.

 

Το βράδυ της Πέμπτης, ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε πως “ο Χρήστος Παππάς έχει αποφασίσει συνειδητά να μην παραδοθεί στις Αρχές. Ο Χρήστος Παππάς έχει τις απόψεις του, Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή;”, είπε ακόμη ο κ. Σταυριανάκης. “Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών”, επανέλαβε ο κ. Σταυριανάκης και υπογράμμισε: “Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει”.

Σε ερώτηση αν βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Χρήστο Παππά και αν ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής τον συμβουλεύεται, ο κ. Σταυριανάκης επισήμανε: “Σε ανοικτή δεν θα έλεγα. Πάντως, είχαμε επικοινωνία”.

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν

Στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, οδηγούνται όλοι οι καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής που παρουσιάζονται ή θα συλληφθούν, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι την μεταγωγή τους στις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων.

Εδώ και αρκετές ημέρες όπως είχε γράψει το enikos.gr είχε “κλειδώσει” ότι οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν σε φυλακές της ενδοχώρας που διαθέτουν κελιά όπως αυτές στο Μαλανδρίνο, τον Δομοκό, τα Τρίκαλα και τη Νιγρίτα, ενώ οι φυλακές Κορυδαλλού είχαν αποκλειστεί.

Πάντως όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρμόδιος παράγοντας της ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση των συλλήψεων και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών. Για το σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, προκειμένου αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους. Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.