Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Στουρνάρα στο Χίλτον

Λεπτομέρειες για τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα στο ξενοδοχείο Χίλτον αποκαλύπτει η στήλη Βηματοδότης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Πρόκειται για μία συνάντηση που όπως αναφέρει η εφημερίδα πραγματοποιήθηκε χωρίς να ανακοινωθεί ούτε από τη Νέα Δημοκρατία ούτε από την ΤτΕ σε ένα από τα πιο ακριβά και κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον Βηματοδότη:

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη σε ένα από τα πλέον κοσμικά (και ακριβά) εστιατόρια της Αθήνας, στο «Milos» του Χίλτον, όπου έτυχε να τρώνε διάφορες σημαντικές, θα τις χαρακτήριζα, παρέες. Σε ένα τραπέζι, για παράδειγμα, συνέτρωγε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (ξυρισμένος) με κάποιον χαμογελαστό κύριο τον οποίο παρ’ ολίγον να μη γνωρίσω, καθ’ ότι ο κύριος αυτός άφησε… μούσι και δεν ήταν άλλος από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Βεβαίως από τη συνάντηση αυτή δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση ούτε από τη ΝΔ, ούτε όμως και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Αλλά εάν ήθελαν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Στουρνάρας να μην τους δουν, τότε δεν θα πήγαιναν να φάνε στο Χίλτον, όπως σωστά απεφάνθη συνεργάτης του διοικητή.
Μητσοτάκης – Στουρνάρας έφαγαν ψάρι με σταμναγκάθι και τον λογαριασμό πλήρωσε ο κεντρικός τραπεζίτης. Κύριο θέμα συζήτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κεντρικού τραπεζίτη ήταν η μεταμνημονική περίοδος, εάν ήταν αναγκαία ή όχι η προληπτική πιστοληπτική γραμμή, εκτιμήσεις πότε θα αρθούν τα capital controls, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε την εκτίμηση του κ. Στουρνάρα για το πότε θα βγούμε στις αγορές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.