Το σχέδιο πολιτικής αιχμαλωσίας του Κυριάκου απ’ τον Αντώνη Σαμαρά

Ή οι ίντριγκες του τέως με την αξιοποίηση της ανασφάλειας

του… πρωθυπουργού εν αναμονή

Μιας κι ο Καβάφης «φοριέται» πολύ εσχάτως, θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για το «απολείπειν ο Θεός Αντώνιον».

Δεν θα κάναμε λόγο για τον «Τρελαντώνη», της θείας Πηνελόπης Δέλτα, που είχε χρησιμοποιήσει κατά του Σαμαρά ο Καρατζαφέρης, στη Βουλή, όχι.

Επειδή όμως ο Αντ. Σαμαράς (διότι περί αυτού πρόκειται…) κάνει ό,τι δύναται ώστε το «απολείπειν» να ‘ρθει όσο γίνεται αργότερα, τώρα, στα στερνά του (πολιτικού του, προς Θεού!) βίου, σκαρφίζεται και μηχανεύεται και συνομωσιολογεί (παλιά του τέχνη…) διάφορα.

Στην απομόνωσή του, στη βεβαιότητα ότι τα πολιτικά στερνά έχουν ήδη έρθει, αξιοποιεί τη μέγιστη ανασφάλεια του… εν αναμονή πρωθυπουργού Κυριάκου και χρησιμοποιώντας ως αιχμές του (λέμε τώρα…) δόρατός του τους ακροδεξιούς Άδωνη και Βορίδη, επιχειρεί την πολιτική αιχμαλωσία του «εν αναμονή» με στόχο να κάνει παιχνίδι εάν και εφόσον ό «λόχος» καταλάβει την εξουσία!

Ήδη τα «πιστόλια» του προετοιμάζουν το έδαφος, έχοντας σπρώξει τον Κυριάκο σε ακροδεξιές πρακτικές, ανάλογες της πάλι ποτέ ΠΟΛΑΝ και των πολιτικών αποφύσεων ΛΑΟΣ και δε συμμαζεύεται, εκεί όπου άλλωστε είχαν βρει στέγη τα ορφανά της ΠΟΛΑΝ.

Στόχος του (τους) να εξασφαλίσουν στις επόμενες εκλογές μια ομάδα ελεγχόμενων περίπου 15 βουλευτών, μέσω των οποίων θα εκβιάζουν τον Κυριάκο με πτώση της κυβέρνησής του (επαναλαμβάνουμε, εάν και εφόσον…) και να τον έχουν έτσι υποχείριό τους.

Μέσω ποίων μεθόδων θα διασφαλιστούν όμως τα πολιτικά στερνά του τέως;

Εμπιστευτικές και απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εφόσον εξασφαλιστεί η εκλογή περίπου 15 «Μουτζαχεντίν» και με όχημα τον εκβιασμό της πτώσης, μια τέχνη που ο Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά (δεν είχε ρωτήσει ο Κυριάκος τον πατέρα του;) θα επιδιωχτεί μετά τις εκλογές και με τις προϋποθέσεις που αναφέραμε:

• Να υπάρχουν στη σύνθεση της κυβέρνησης δικοί του άνθρωποι και –κυρίως!- να μην υπάρχουν καραμανλικοί!

• Να εκλεγεί δικός του άνθρωπος στη θέση του Προέδρου της Βουλής και κυρίως στη θέση του αρμόδιου για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, ώστε να μπορεί να… γίνεται παιχνίδι.

• Να τοποθετηθεί άνθρωπος εμπιστοσύνης στη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν. Για τη θέση ενδιαφέρεται κι ο ίδιος!

• Να υπάρχει έμπιστος στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

• Και το… colpo grosso: Να διασφαλιστεί ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα είναι ούτε ο Πρ. Παυλόπουλος ούτε ο Κ. Καραμανλής!

Ειδικά το τελευταίο το… ορέγεται όσο τίποτ’ άλλο ο Σαμαράς!

Δε θέλει να δει ούτε Παυλόπουλο, ούτε… καραμανλικό ρουθούνι!

Και δουλεύει από τώρα γι’ αυτό.

Με τους μηχανισμούς που διαθέτει (τα «πιστόλια» του στο κόμμα, τους μιντιακούς κι επιχειρηματικούς μηχανισμούς) εδώ και καιρό διασπείρει πως ο Πρ. Παυλόπουλος κι ο Καραμανλής βρίσκονται πίσω απ’ τον έλεγχο του σκανδάλου Novartis μέσω… του Δημ. Παπαγγελόπουλου!

Επίσης, μέσω των ίδιων μηχανισμών (χαρακτηριστικές τοποθετήσεις και δικές του και του Βορίδη) φτιάχνει κλίμα, ότι… ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται και πίσω απ’ τη Συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό!

Τι κι αν τίποτα απ’ αυτά δεν ισχύει;

Το κλίμα, τα προγεφυρώματα, φτιάχνονται απ’ την αυθεντία της συνωμοσίας!

Και μπορεί μεν να ισχύει το «έξεστι Σαμαρά ασχημονείν».

Ο Κυριάκος όμως; Πόσο ακόμα θα θέλγεται απ’ τα θέλγητρα του εκπεσόντος αλλά αδιαλείπτως συνωμοσιολογούντος και θα είναι υποχείριό του;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.