Κορονοϊός: Πορείες και συγκεντρώσεις για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία – ΒΙΝΤΕΟ

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στη Λάρισα, στην οποία συμμετείχαν γονείς που διαμαρτύρονται για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στη σκεπαστή της Νεάπολης και στην συνέχεια ακολούθησε η μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στη Κεντρική Πλατεία, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Το θέμα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, το οποίο αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, προκαλεί αντιδράσεις σε μερίδα γονέων και πολιτών και στη Ζάκυνθο. Πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία, σύμφωνα με το zantetimes.gr.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής και στα Χανιά και συγκεκριμένα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με δεκάδες γονείς να παρίστανται μαζί με τα παιδιά τους, ώστε να διαμαρτυρηθούν κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία. Και ως πράξη αντίστασης σε όσα επιβάλλει το κράτος για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, οι παρευρισκόμενοι έκαψαν χειρουργικές μάσκες προστασίας και πηδούσαν πάνω από τη μικρή εστία φωτιάς, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Δείτε τα βίντεο:

Συγκέντρωση κατά της χρήσης μάσκας και των μέτρων προστασίας από τον κορoνοϊό, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία και προηγήθηκε αυτής πανελλήνιο διαδικτυακό κάλεσμα.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για γονείς οι οποίοι διαφωνούν με τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία. Επίσης, πριν από λίγο, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, επιτέθηκαν λεκτικά στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Να σημειωθεί πως υπήρξαν μικρο-εντάσεις μεταξύ των διαδηλωτών και αλλοδαπών.

Κανένας δεν φοράει μάσκα, ενώ φαίνεται να ξεπερνάνε τα 500 άτομα με την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή.

Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.