Ακυρώθηκε το βράδυ η επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το διήμερο 20 -21 Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε προγραμματιστεί να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, προσκεκλημένος του Αμερικανού ομολόγου του Μαρκ Έσπερ. Επρόκειτο για εξ αναβολής συνάντηση της 23η Μαρτίου, λόγω κορονοϊού.

Όμως, πηγές από την Αμερική αναφέρουν ότι τελικά η ελληνική πλευρά ακύρωσε αργά χθες το βράδυ το ταξίδι στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θεώρησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στην παρούσα φάση, δεδομένου ότι το πρόγραμμα των συναντήσεων δεν θα μπορούσε να είναι το προσδοκώμενο λόγω κορονοϊού.

Η αμερικανική πλευρά έδειξε απροθυμία – με πιο πιθανό λόγο αυτόν της πανδημίας – να υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με υπουργούς της κυβέρνησης Τραμπ και μάλιστα φαίνεται ότι προτάθηκε να πραγματοποιηθεί η επικοινωνία στην Ουάσινγκτον μέσω webinar, δηλαδή μέσω τηλεσυνάντησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θεώρησε ότι αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς να χρειαστεί το ταξίδι στην Αμερική και κάπως έτσι ακυρώθηκε το ταξίδι και η δια ζώσης συνάντηση. Μένει να δούμε τελικά εάν θα πραγματοποιηθεί η επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης ή έστω τηλεφωνικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.