Δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή: “Να ανοίξουν τα σύνορα με την Τουρκία”

Προξενικός δήμαρχος της Θράκης ζητάει το άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία, επικαλούμενος την ανάγκη ύπαρξης μιας ελεγχόμενης ροής τουριστών από τη γειτονική χώρα, σε ύποπτο χρόνο μετά τις δηλώσεις της τουρκικής προεδρίας περί διαλόγου για τη δυτική Θράκη.

Το άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία ζητάει ο δήμαρχος Μύκης Ξάνθης, Ριτβάν Ντελή, επισημαίνοντας ότι το ολοκληρωτικό κλείσιμο των συνοριακών σταθμών κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

«Θεωρώ ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τις επισημάνεις και τις σκέψεις των ξενοδόχων και των τουριστικών επιχειρήσεων» τονίζει, σε δημόσια ανακοίνωσή του.
Ζητάει δε τη λήψη μέτρων, τα οποία θα επιτρέπουν μια αυστηρά ελεγχόμενη ροή τουριστών.

«Έχω την πεποίθηση ότι τηρώντας αυστηρά τα ευρέως γνωστά μέτρα προφύλαξης που ορίζουν τα πρωτόκολλα, όπως μάσκα, αποστάσεις και αποφυγή συναθροίσεων, μπορούμε να παλέψουμε τον ιό και να διατηρήσουμε την τουριστική επισκεψιμότητα σε ικανοποιητικά επίπεδα» καταλήγει ο κ. Ντελή.

Υπενθυμίζεται ότι το τελωνείο των Καστανιών Έβρου είχε κλείσει από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020, λόγω της συγκέντρωσης χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Οι ελληνικές Αρχές, υπό τον φόβο ενός μαζικού κύματος εισροών, αποφάσισαν να κλείσουν άμεσα τα συνοριακά περάσματα, αποτρέποντας την είσοδο στους μετανάστες. Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, καθώς οι ελληνικές Αρχές κατήγγειλαν τη ρίψη μολότοφ και δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά.

Μετά την αποκλιμάκωση της μεταναστευτικής πίεσης, ωστόσο, ήρθε η σειρά της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία ανάγκασε την Αθήνα να διατηρήσει κλειστό το τελωνείο των Καστανιών.

Άλλωστε, η Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός της λίστας των ασφαλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.