“Ξαναχτύπησε” η αστυνομία του facebook: Μπλόκαρε λογαριασμό δημοσιογράφου γιατί σατίριζε το νέο κόμμα υπόδικου Χρυσαυγίτη

Νέο κρούσμα λογοκρισίας από το facebook καταγράφτηκε τις τελευταίες ώρες, αφού όπως καταγγέλει ο συνεργάτης της “Εφημερίδας των Συντακτών” δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου  η πλατφόρμα μπλόκαρε το λογαριασμό του εξαιτίας ανάρτησης σατιρικής φωτογραφίας για το νέο κόμμα του υπόδικου χρυσαυγίτη και ναζιστή Ηλία Κασιδιάρη “Έλληνες ΓΤΠ”.

Όπως έγραψε χθες Τρίτη ο ίδιος o Άρης Χατζηστεφάνου στην ιστοσελίδα του info-war.gr:

Σήμερα το απόγευμα πληροφορήθηκα ότι το Facebook μπλόκαρε για 24 ώρες τον προσωπικό μου λογαριασμό για μια σατιρική φωτογραφία που δημοσίευσα σχετικά με το νέο κόμμα του υπόδικου, ναζιστή Ηλία Κασιδιάρη.

Πρόκειται για την γνωστή φωτογραφία με τα αρχικά του κόμματός του «Έλληνες Για Την Πατρίδα», το οποίο δεκάδες site στην Ελλάδα παρουσιάζουν με τα αρχικά «Έλληνες Γ.Τ.Π».

Είχαμε εξηγήσει το σκεπτικό της ανάρτησης εδώ και φυσικά δεν παίρνουμε πίσω ούτε λέξη.

Οι ελεγκτές του Facebook στην Ελλάδα, που ενοχλήθηκαν προφανώς από την ανάρτηση, με προειδοποιούν ότι αν υπάρξει και άλλο σχετικό περιστατικό οι ποινές θα είναι σκληρότερες.

Τι άλλο περιστατικό; Να κοροϊδεύουμε τους ναζί; Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι και με την τελευταία μας πνοή και θα τσακίζουμε τον φασισμό και τον ναζισμό όπου και αν τον συναντάμε.

Δεν δεχόμαστε ούτε νουθεσίες ούτε απειλές από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο δεν είχε το θάρρος να μπλοκάρει τα ρατσιστικά και επικίνδυνα μηνύματα του Τραμπ, όπως έκανε ακόμη και το Twitter.

ολόκληρο το κείμενο του Άρη Χτζηστεφάνου στο info-war.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.