Απόγνωση καλλιτεχνών κι εργαζόμενων στον χώρο του θεάματος: Χωρίς εισόδημα και με το υπ. Πολιτισμού να αδιαφορεί [Βίντεο]

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες καλλιτέχνες αλλά και εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού και του θεάματος, καθώς έχουν βρεθεί χωρίς κανένα εισόδημα εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού (δεν περιλμβάνονται στους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ), ενώ παράλληλα να αντιμετωπίσουν την πλήρη αδιαφορία εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Το χειρότερο δε έχει να κάνει με το γεγονός ότι τη δεδομένη στιγμή δε φαίνεται να υπάρχει φως από πουθενά, κάτι που κάνει το μέλλον για τους περισσότερους να φαντάζει ιδιαίτερα δυσοίωνο.

Ενδεικτικά είναι κάποια από τα μηνύματα κάποιων καλλιτεχνών στα social media, όπως του μουσικού συνθέτη, Στάθη Δρογώση, ο οποίος ανέφερε:

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου κι ενώ έχω δουλέψει σκληρά νιώθω την πτώχευση να έρχεται.Οι καλλιτέχνες καταστραφήκαμε.Για κάθε ένα πετυχημένο υπάρχουν δεκάδες που θα πεινάσουμε».

 

Το ίδιο δραματικό είναι το μήνυμα της ηθοποιού Σοφίας Αλεξανιάν, η οποία σημείωσε:

«Μήνυμα προς Υπουργείο κατηγορίες εκτός Εργάνης. Δεν φτάνει που παίρναμε τρεις κι εξήντα, δεν μπαίνουμε κι στην Εργάνη! Εσείς μαχαιριά στη πλάτη, εγώ τη θηλιά στο λαιμό, ευτυχώς που δεν έχω κουράγιο να σκοτώσω εμένα την ίδια. Το θύμα παίρνει κουράγιο και στρέφει τη κάννη αντίθετα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.