Χρυσοχοΐδης: Κάθε 24ωρο συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία

Καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που αποκάλυψε ότι θα αυξηθούν τα γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας σε 63 μέχρι το τέλος του μήνα.

«Αυτό ξέρετε όλη αυτή η υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας έχει δύο πλευρές. Η μία πλευρά είναι αυτή η φρικαλέα ότι δηλαδή οι άνδρες δέρνουν, χτυπούν, πολλές φορές δολοφονούν συντρόφους, συζύγους, Ό,τι πιο φρικαλέο μπορεί να συμβεί στην ζωή. Αυτό συνέβαινε πάντα. Συνέβαινε πίσω από κλειστές πόρτες», είπε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κάθε 24ωρο συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία και προσάγονται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το 24ωρο που πέρασε είχαμε 80 περιστατικά, 46 συλλήψεις και 150 τηλεφωνικές κλήσεις στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Παράλληλα τόνισε ότι έως σήμερα υπάρχουν 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας αλλά έως του μήνα θα αυξηθούν σε 63, δηλαδή ένα για κάθε νομό. Επίσης αποκάλυψε ότι σε κάθε νομό λειτουργεί ήδη ένα σπίτι που δεν το ξέρει κανείς υπό την εποπτεία της αστυνομίας και βρίσκουν εκεί καταφύγιο τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Υπενθύμισε ότι από χθες λειτουργεί σε όλη τη χώρα το panic button, όχι αποκλειστικά για γυναίκες αλλά και για όλους τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους.

Για τη βία μεταξύ ανηλίκων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι πλειοψηφία των περιστατικών βίας ανηλίκων αφορά παιδιά με παραμελημένη γονεϊκή εποπτεία γι’ αυτό συλλαμβάνονται και οι γονείς.

Μάλιστα έφερε ως την Κηφισιά στην οποία τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνονται χιλιάδες παιδιά και υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών ένστολων, ανδρών της Ασφάλειας που είναι οπλισμένοι αλλά και δυνάμεων πιο σκληρών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.