“Είναι επικίνδυνη η παραπληροφόρηση που διακινείται σε Ελλάδα & Τουρκία σχετικά με την κατάσταση στα σύνορα”

Η Matina Stevis Gridneff, δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια των «Τhe Νew York Times», βρίσκεται στον Εβρο και παρακολουθεί από κοντά τα fake news…

«Είναι τρομακτική, επικίνδυνη η παραπληροφόρηση που διακινείται σε Ελλάδα & Τουρκία σχετικά με την κατάσταση στα σύνορα» γράφει η Matina Stevis Gridneff στο Twitter«Είμαι στον Έβρο & ακούω / βλέπω πράγματα τρελά. Να κοιτάτε ποιος μεταδίδει τι, ποιες πηγές. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να παίρνετε την ενημέρωσή σας ελαφρά».

Και είναι κατηγορηματική«ΚΑΝΕΝΑΣ δημοσιογράφος δεν έχει ανεξάρτητη πρόσβαση στην ελληνική πλευρά του συνόρου στον Έβρο. Μας έχει επιτραπεί σύντομη προσέγγιση δις. Ο,τι βίντεο σε ΜΜΕ/social προέρχεται από *μη δημοσιογραφικές* πηγές κ δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι δείχνει πλήρη/αντικειμενική εικόνα».

Και καταλήγει«Σε τέτοιες ευαίσθητες, επικίνδυνες, δύσκολες καταστάσεις είναι σημαντικό εμείς οι δημοσιογράφοι να λέμε τι γνωρίζουμε κ πώς το μάθαμε. Είναι *εξίσου* σημαντικό να λέμε τι ΔΕΝ ξέρουμε».

ΕΔΩ το ρεπορτάζ της στους New York Times.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.