Διπλός στόχος της Τουρκίας: Καταστρέφει την Ελλάδα, αφήνει την Βουλγαρία – Υπάρχει συμφωνία; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία στέλνει  μετανάστες στην Ελλάδα σε δύο μέτωπα:

1. Στον Έβρο, όπου τα σύνορα φυλάσσονται μέχρι στιγμής με επιτυχία

2. Στο Αιγαίο, όπου φρουρούν δεκάδες πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και η κυβέρνηση διεμήνυσε πως δεν θα δεχτεί για έναν μήνα αιτήσεις ασύλου και όλοι θα επιστρέφονται στην Τουρκία, ακόμα και με το ζόρι, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι προσπαθεί να κάνει ο Ερντογάν στον Έβρο, αφήνοντας στο απυρόβλητο την Βουλγαρία.

Στην συνοριογραμμή που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία, το πρώτο κομμάτι είναι οι Καστανιές. Εκεί έγινε η επιχείρηση μέχρι πριν από λίγο.

Ωστόσο, από το πρωϊ, ο Ερντογάν κατάλαβε πως δεν μπορεί να περάσει από εκεί εισβολείς. Ως εκ τούτου, ο τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή να μεταφέρουν μουσουλμάνους λίγο πιο κάτω, στην περιοχή Ύψαλα, όπου οι Τούρκοι εντόπισαν πως υπάρχουν περάσματα και όχι τόσο ισχυρή φύλαξη. Ελληνική φύλαξη έχει σπεύσει στο σημείο. Πίεση ενδέχεται να υπάρξει και στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου.

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι στέλνουν βάρκες με μουσουλμάνους εισβολείς στο Αιγαίο, προκειμένου να πλήξουν τα ελληνικά νησιά.

Όπως θα δείτε στον χάρτη των Βαλκανίων, η Τουρκία θα μπορούσε να κατευθύνει τους παράνομους μετανάστες, τουρκόφωνους και μη, στα βουλγαρικά σύνορα. Εντούτοις στόχος είναι η Ελλάδα και κανείς άλλος!

Άραγε υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών εις βάρος της χώρας μας;

«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ψύχραιμα τη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος απόψε το βράδυ συναντάται με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενισχύοντας την καχυποψία μας.

Δείτε:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.