Διαψεύδουν Πέτσα – Μηταράκη οι εικόνες από τις επιταγμένες εκτάσεις: Δεν έγινε καμία χωματουργική εργασία

Σε παραπληροφόρηση που συνοδεύει το φιάσκο της άγριας καταστολής στα νησιά παραπέμπουν οι ισχυρισμοί κυβερνητικών στελεχών ότι «η πρώτη φάση» της κατασκευής των κλειστών κέντρων κράτησης… «ολοκληρώθηκε».

«Η πρώτη φάση ήταν αυτή που ολοκληρώθηκε χθες στη Μυτιλήνη και ολοκληρώνεται σήμερα στη Χίο. Δηλαδή, κάποιες βασικές, απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, ώστε να μπορούν να μπουν τα ιδιωτικά συνεργεία για να ξεκινήσει η κατασκευή. Ολοκληρώνεται αυτή η πρώτη φάση» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας την Πέμπτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης είπε ότι «ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών στη Χίο και στη Μυτιλήνη», προσθέτοντας ότι «από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να παραμείνουν πλέον τα χωματουργικά».

Ωστόσο, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της ιστοσελίδας stonisi.gr, «στου Καβακλή το μόνο που… δουλεύει είναι μια φωτιά, την οποία έχουν ανάψει οι κάτοικοι της περιοχής, που ανακατέλαβαν χθες την Καράβα και το Διαβολόρεμα».

«Παρότι τα γκρεϊντερ του Στρατού έφτασαν στο σημείο από τα ξημερώματα της Τρίτης, καμιά απολύτως εργασία δεν πραγματοποιήθηκε» προσθέτει το δημοσίευμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.