Μητσοτάκης: Επιστέγασμα ουσιαστικής συνεργασίας Ελλάδας–Κύπρου-Ισραήλ ο EastMed

Τη στενή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ επιβεβαίωσαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη, στο πλαίσιο της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed .

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πολλά μέτωπα, όπως η αμυντική βιομηχανία, οι επενδυτικές ροές και ο τουρισμός.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε επίσης επισκόπηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και οι δύο πλευρές συνέπεσαν στην ανάλυσή τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συμφώνησαν πως η συνεργασία για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή επιτρέπει την ανάπτυξη και την ευρωστία όλων των χωρών της γειτονιάς μας.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρότεινε επίσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη συγκρότηση μίας τριμερούς δύναμης πυρόσβεσης, μαζί με την Κύπρο, ώστε να μη χρειάζεται κάθε χώρα να κάνει δαπάνες ξεχωριστά.

Ο Πρωθυπουργός αξέφρασε από την πλευρά του το ελληνικό ενδιαφέρον για την κοινή χρήση μέσων όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.