Αντιδράσεις και στους κόλπους των αστυνομικών για την «έκρηξη» φαινομένων αυθαιρεσίας

Θέση για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ΕΛ.ΑΣ. πήρε με ανάρτησή του στο Facebook ο υπαστυνόμος Α’ του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, Μιχάλης Λώλης. Κάνει λόγο μάλιστα για κίνδυνο αμαύρωσης του συνόλου των αστυνομικών από τις πράξεις ορισμένων.

Αναλυτικά ο Μιχάλης Λώλης στην ανάρτησή του επισημαίνει:

«Επιτέλους πότε θα καταλάβετε ότι δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες το πρόβλημα, ούτε οι αναρχικοί, ούτε οτιδήποτε διαφορετικό δεν επιτελεί τη ”κανονικότητά” σας.

Ο κίνδυνος πάντα ήταν και θα είναι ο συντηρητισμός σας, ο φασισμός, ο ακροδεξιός λαϊκισμός, ο ρατσισμός και κάθε ετεροφοβία που αν δεν αναπαράγουν το μίσος και τη βία, τα τρέφουν και τα υποθάλπουν, ακόμα και θεσμικά. Καταλάβετέ το πια, δεν υπάρχουν κανονικότητες, γιατί οδηγούμαστε στην αποκτήνωση της νομιμότητας.

Και κάτι ακόμα. Δεν είναι ένα και δύο, δεν είναι πάντα μεμονωμένες περιπτώσεις, γιατί κάπως έτσι στην Αστυνομία θα καούν και τα χόρτα τα χλωρά, παρότι είναι τα περισσότερα».

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη άποψη είχε εκφράσει και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Βασίλης Κούτσικος. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» επεσήμανε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές θα έχουν επίπτωση στους αστυνομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι όπως υπενθύμισε πέρα από την εκπαίδευσή τους έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα. «Είμαστε σε μια δύσκολη θέση γενικώς και λόγω της δουλειάς μας έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα» σημείωσε και ότι «μας απασχολεί τρομερά και εμάς η περιρρέουσα κατάσταση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.