Όταν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλούσε για «Νέα Μακεδονία»(ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα ακόμα βίντεο με παλιότερες δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό, το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.
Αυτή τη φορά στο βίντεο προβάλλονται δηλώσεις που έκανε το 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζοντας πως η τότε κυβέρνηση είχε προκρίνει τον όρο «Νέα Μακεδονία».
«Προχθές η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως η εθνική γραμμή το 2008 προ του Βουκουρεστίου, ήταν σύνθετη ονομασία που εμπεριείχε και τον όρο Μακεδονία και υπογράμμισε πως επιμένει και σήμερα στη «σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία». Στις 9 Ιανουαρίου ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πως η εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε τότε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή σύνθετη ονομασία. Ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, διερωτώμενο:
«Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;».
Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alter, με τον Νίκο Χατζηνικολάου στις 21.4.2008, μετά δηλαδή τη σύνοδο του Βουκουρεστίου (2-4.4)
https://www.youtube.com/watch?v=JDMmtTVL-6Yrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.