“Ευρωπαίοι που είστε”; Μόνο 4 χώρες υποστήριξαν ξεκάθαρα τις ελληνικές θέσεις έναντι της Τουρκίας!

Με αντικείμενο την ασφάλεια και σταθερότητα στη Μεσόγειο, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, συγκαλείται  στις 13:30, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει τα κόμματα για τις εξελίξεις στο ζήτημα Τουρκίας – Λιβύης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ίσως εκεί να μάθουμε γιατί μόνο τέσσερις χώρες υποστήριξαν ξεκάθαρα τις ελληνικές θέσεις ,καταδικάζοντας τις παρανομίες της Τουρκίας στη Μεσόγειο, με τη συμφωνία με τη Λιβύη. Ποιες ήταν αυτές; Γαλλία, Ιταλία,Ολλανδία και Κύπρος! Αν εξαιρέσουμε την Κύπρο που η στάση της είναι φυσικά δεδομένη, έχουμε τη Γαλλία και την Ιταλία οι οποίες έχουν συμφέροντα στην κυπριακή ΑΟΖ, τα οποία η συμπεριφορά της Άγκυρας έχει επηρεάσει ήδη αρνητικά. Τι μένει ως έκπληξη; Η Ολλανδία. Οι υπόλοιποι που ακριβώς δυσκολεύονται να πάρουν θέση υπέρ της Ελλάδας;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.