Π.Θεοδωρακίδης: “Η αυθυπαρξία της Ελλάδας διακυβεύεται και το ευχολόγιο του διεθνούς δικαίου δεν αρκεί”

Ο Ταξίαρχος ε.α και αμυντικός αναλυτής Παναγιώτης Θεοδωρακίδης είχε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό για όσα έρχονται από τη Λιβύη. Γι΄ αυτό και είχε επισκεφθεί τη διχασμένη χώρα. Όπως φαίνεται οι κυβερνώντες δεν έδωσαν σημασία ούτε στα “μαύρα σύννεφα” που συγκεντρώνονταν και στα νότια της χώρας. Τώρα τρέχουμε.

Ο κ.Θεοδωρακίδης μιλά αναλυτικά για την τουρκική επιθετικότητα και τα λάθη που επιμένουμε να κάνουμε. Την επιμονή μας να παριστάνουμε το “καλό και υπάκουο παιδί” της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πολλές φορές ακόμη κι όταν αυτό είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας.

Μιλά για την εγκατάλειψη των Ενόπλων Δυνάμεων , την επιλογή των κυβερνήσεων να επιλέξουν πολιτική αφοπλισμού. “Το πολιτικό σύστημα πίστευε ότι δεν θα ΄χουμε ποτέ πόλεμο και άρα τι χρειαζόμαστε τις ΕΔ; Έτσι οδηγούμεθα στη “φινλανδοποίηση”, λέει μεταξύ άλλων ο κ.Θεοδωρακίδης.

Αναρωτιέται ποια είναι “τα κοινά προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία”, στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός.

Μιλά για την “τουρκολαγνεία” και την προσπάθεια να κατευθυνθεί η κοινή γνώμη στη λογική του “να τα βρούμε”.

Είναι κατηγορηματικός για το τι μπορεί να μας συμβεί: “Η Ελλάδα έχει ένα και μόνο συμφέρον που πρέπει να υπερασπιστεί. Την αυθυπαρξία της η οποία διακυβεύεται αυτή τη στιγμή”.

Ο κ. Θεοδωρακίδης εξηγεί τι συμβαίνει στη Λιβύη, πως και γιατί η Τουρκία κατόρθωσε να πατήσει πόδι και τις χαμένες ευκαιρίες της Ελλάδας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.