Ευρωμεσογειακό: 6 Ρίχτερ ο σεισμός – Ανοιχτά της Κρήτης το επίκεντρο

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Ευρωμεσογειακού, ο ισχυρός σεισμός που έγινε αισθητός στην Αθήνα ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ και σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή 74 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 56 χιλιόμετρα.

Γεωδυναμικό: 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 20χλμ νότια των Αντικυθήρων

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,1 Ρίχτερ και σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή 20 χιλιόμετρα νότια των Αντικυθήρων και δυτικά της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 70 χιλιόμετρα.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φ.Βαλλιανάτος θεωρείται ένας σεισμός ενδιάμεσου βάθους και “δείχνει” ότι η μετασεισμική ακολουθία θα είναι χαμηλή.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, είπε ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στα Κύθηρα και το μέγεθός του ήταν 5,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 26χλμ νότια από τα Αντικύθηρα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το εστιακό βάθος είναι τα 60χλμ και είναι υποθαλάσσιος.

Τσελέντης: Ο σεισμός είναι 6 Ρίχτερ δυτικά των Κυθήρων

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Αθήνα ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί στα Κύθηρα.

Όπως είπε στο enikos.gr, o διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, ο σεισμός ήταν της κλίμακας των 6 βαθμών Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο δυτικά των Κυθήρων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.