Οι πονηροί βλέπουν αλλαγή στάσης του Μαρινάκη – Τα ΝΕΑ αρχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα

Ολοι ανέμεναν να δουν την επόμενη μέρα μετά την αλλαγή στη διεύθυνση των ΝΕΩΝ, αν δηλαδή θα υπάρξουν αλλαγές και τι είδους θα είναι αυτές. Η πρώτη αλλαγή που έγινε εμφανής από την πρώτη κιόλας μέρα της απουσίας του Π.Λάμψια είναι η στόχευση στην κριτική. Ο Λάμψιας ως πολιτικός συντάκτης ασκούσε κριτική σε θέματα κεντρικής πολιτικής, ενώ ο Γιώργος Μαντέλας από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων του επικεντρώνει την προσοχή και κριτική της εφημερίδας (σε επίπεδο πρωτοσέλιδου) σε καθαρά οικονομικά θέματα.
Ομως κάποιοι πιο… πονηροί θεωρούν ότι τα πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ μετά την αλλαγή διεύθυνσης έχουν διπλή ανάγνωση. Λένε για παράδειγμα ότι το σημερινό πρωτοσέλιδο μπορεί ο τίτλος του να είναι επικριτικός μεν, αλλά στην ουσία προμοτάρει την κυβέρνηση και τις παροχές της.  Η πλειοψηφία του κόσμου θα δει με θετικό μάτι τις παροχές που προβάλει πολύ έντονα στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα και ελάχιστοι θα ενδιαφερθούν στο αν πρόκειται για προεκλογικό δώρο. Αυτό γινόταν άλλωστε επί δεκαετίες στην Ελλάδα. Οι πολίτες καλώς ή κακώς κοιτάζουν τι θα μπει ή θα βγει από την τσέπη τους σε πρώτο χρόνο και δεν κοιτάζουν παρά πέρα. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι υπήρξε ο πρώτος σχολιασμός για φιλοκυβερνητική στάση από την πλευρά των ΝΕΩΝ και πιο συγκεκριμένα για το χθεσινό πρωτοσέλιδο θέμα της κόντρας Στουρνάρα-Μαξίμου. Δεν θυμόμαστε την προηγούμενη φορά που ασκήθηκε κριτική στα ΝΕΑ για φιλική στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο; Θα δείξει…
ΥΓ: Να σημειώσουμε φυσικά ότι τα ΝΕΑ οπως και οι υπόλοιπες του ομίλου συνεχίζουν να έχουν μια αρνητική δημοσίευση για τον Π.Καμμένο στο πρωτοσέλιδο, αλλά αυτό είναι μια δεδομένη κατάσταση που διαρκεί πολλούς μήνες και οι αναγνώστες έχουν καταλάβει πλέον ότι αυτό είναι μια αντιπαράθεση του ομίλου με τον υπουργό Άμυνας σε προσωπικό επίπεδο και αποτελεί εν τέλει ένα ανεξάρτητο γεγονός.

enimerosi24.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.