Ερχεται η νέα ΕΛΛΗΝΙΚΗ μηχανή αναζήτησης!!!

https://searcher.gr/

Πολλές ήταν οι φορές που άκουγα να μιλούνε για απίστευτα ποσά για να φτιαχτεί ένα web-site. Και έλεγα “με αυτά τα χρήματα, εγώ θα έφτιαχνα το Google”.
Το είπα τόσες πολλές φορές, που αποφάσισα κάποια στιγμή να …το φτιάξω πραγματικά – χωρίς κεφάλαια, μόνο με την τρέλα που με δέρνει και τις τεχνικές/προγραμματιστικές μου γνώσεις.

Έτσι δημιουργήθηκε το Searcher.gr, που σας παρουσιάζω σήμερα!

Η “ελληνική μηχανή αναζήτησης” -που μπορεί να είναι και η μοναδική γενική ελληνική μηχανή αναζήτησης αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο 90% της ολοκλήρωσής της. Χρειάζεται “σιδέρωμα” στις λεπτομέρειές της, αλλά είναι πλήρως λειτουργική. Μένει να προσθέσω κάποιες βασικές σελίδες, επικοινωνία, προσθήκη ιστοτόπου κλπ (και τα links για τις επόμενες σελίδες αποτελεσμάτων, που συνέχεια ξεχνάω να ενεργοποιήσω!)

Είναι όμως θέμα ημερών όλα αυτά να γίνουν και τότε θα μπορώ να πω ότι …το έφτιαξα! Συνολικά χρειάστηκε 3 ή 4 μήνες δουλειάς (εν μέσω χιλίων άλλων θεμάτων και των αναγκών της οικογένειας μου) και περίπου 10.000 γραμμές δικού μου κώδικα.

Αυτή τη στιγμή το Searcher.gr λειτουργεί μόνο για ελληνικά θέματα. Είναι πολύ εύκολο να το επεκτείνω και να γίνει παγκόσμιο (πρέπει να αφαιρέσω κομμάτια του, όχι να προσθέσω – όπως ο αλγόριθμος που εντοπίζει ποια κείμενα είναι ελληνικά και ποια όχι, που είναι πιο περίπλοκο θέμα από ό,τι ακούγεται).

Σίγουρα, όμως, για να λειτουργήσει σωστά θα χρειαστούν σίγουρα πολλά περισσότερα μηχανήματα από όσα διαθέτω, και μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων που θα ασχοληθούν με τις λεπτομέρειες και τα προβλήματά του. Για αυτό και προς στιγμήν, το ρομπότ θα παραμείνει, σαν νέος Τάλως, μόνο στα όρια του ελληνικού διαδικτύου.

Σημαντικό είναι ότι σε αντίθεση με το google που καταγράφει κυριολεκτικά τα πάντα, το searcher.gr δεν καταγράφει τίποτα για τους επισκέπτες του, και κάνει μόνο κάποιες στατιστικές καταγραφές για να μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

Τα αποτελέσματα που σας δίνει, βγαίνουν καθαρά από τη σχέση των λέξεων που θέτετε εσείς, και δεν “μαγειρεύονται” από κανέναν αλγόριθμο που υποτίθεται ότι τα αξιολογεί.

Για αυτό θα παρατηρήσετε, ότι θα συναντήσετε αποτελέσματα που στο google δεν θα βρείτε.

Προς στιγμήν φυσικά το google δίνει πολύ περισσότερα αποτελέσματα (δουλεύει και μερικά χρόνια παραπάνω από το δικό μου σύστημα) αλλά το λογισμικό που έφτιαξα είναι τόσο γρήγορο, που να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα το περάσουμε! (Λέμε τώρα! – Πάντως γρήγορο είναι πραγματικά!)

Περιμένω τα σχόλιά σας, και εννοείται ότι αυτό που βλέπετε είναι μονάχα η αρχή για πολλά και πολύ μεγαλύτερα projects που έχουν καρφωθεί στο κεφάλι μου!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.