Εξαρτημένη από τις offshore η οικογένεια Μητσοτάκη – Πως έστησε το μεγάλο κόλπο στην Αρούμπα

ΕΞΑΡΤΗΣΗ με τις offshore έχει η ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη. Εκτός από την Μαρέβα, η οποία ξέχασε να τη δηλώσει στο πόθεν έσχες του συζύγου της, offshore διαθέτει και ο ξάδελφος του Κυριάκου!
Πρόκειται για τον επιχειρηματία Γιώργο Μητσοτάκη, ο οποίος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε δραστηριοποιηθεί και στον νευραλγικό τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Ο ξάδελφος του Κυριάκου εμφανίζεται στα «Panama Papers» ως μέλος της διοίκησης στην offshore Deto Stop International AVV.
Το όνομα της offshore παραπέμπει στο αντιεκρηκτικό υλικό που παρήγαγε η εταιρεία του Γ. Μητσοτάκη, το οποίο τοποθετείτο σε οχήματα και δεξαμενές καυσίμων του στρατού.
Σύμφωνα με την πιστοποίηση που είχε εξασφαλίσει το υλικό αυτό περιόριζε τον κίνδυνο εκρήξεων.
Γι΄ αυτό μάλιστα η σύμβαση επεκτάθηκε προκειμένου να τοποθετηθεί το υλικό και στα τεθωρακισμένα Leopard 2.
H υλοποίηση της σύμβασης που είχε υπογράψει η εταιρεία του Γ. Μητσοτάκη γίνονταν μέσω της ΕΛΒΟ μέχρι το 2005, που ακυρώθηκε η σύμβαση από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή.
Είχε προηγηθεί απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που χαρακτήριζε το υλικό ακατάλληλο τόσο για τη χρήση στα τεθωρακισμένα αλλά πολύ περισσότερο για τις δεξαμενές του στρατού και για την ασφάλεια των πτήσεων.
Την επίμαχη περίοδο είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι η ακύρωση της σύμβασης ήταν εκδικητική από την κυβέρνηση Καραμανλή, επειδή ο Γ. Μητσοτάκης συνδέονταν συγγενικά με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Βέβαια αυτό που είχε βαρύνει στην απόφαση ήταν η εισήγηση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.
Ο κύκλος της εταιρείας του Γ. Μητσοτάκη που παρήγαγε το Deto Stop έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα και το αντιεκρηκτικό υλικό έκτοτε έμεινε στα αζήτητα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο εξάδελφος του Κυριάκου είχε στήσει μια offshore εταιρεία στο νησί Αρούμπα της Καραϊβικής, αφού το εργοστάσιο παραγωγής του αντιεκρηκτικού υλικού βρίσκονταν στην Αττική.
Προφανώς προσδοκούσε υπερκέρδη από τις συμβάσεις με τις ένοπλες δυνάμεις και όπως όλοι όσοι είχαν εμπλακεί την επίμαχη περίοδο με τα εξοπλιστικά έστηναν και κάποιες offshore για ασφαλείς διακριτικές πληρωμές.
Η αποκάλυψη για την offshore που ανήκει στον ξάδελφο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορούσε να παραμείνει ασχολίαστη από την κυβέρνηση.
Με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέρει ότι: «Όποια πέτρα και αν σηκώσεις βρίσκεις από πίσω, είτε συγγενείς, είτε πολιτικά στελέχη, είτε πρώην συμβούλους της Ν.Δ.».
«Είναι πλέον αναγκαίο για τον κ. Μητσοτάκη να δώσει κάποιες απαντήσεις», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.