«Κράξιμο» από το Βήμα σε κυβέρνηση για την αποτυχία του «νόμος και τάξη»

«Με τη μέχρι τώρα στάση της η κυβέρνηση δεν καταστέλλει παρά πολλαπλασιάζει τη βία και βυθίζει τα πανεπιστήμια σε ακόμη πιο σκοτεινά πεδία ανομίας». Αυτό διαπιστώνει και σχολιάζει «Το Βήμα», προτρέποντας την κυβέρνηση, «αν δεν μπορεί, αν δεν διαθέτει τη βούληση και την πυγμή να επιβάλει την τάξη και να καταστείλει τα καθεστώτα ανομίας, είναι προτιμότερο να μην κάνει τίποτε».

Ο λόγος του επικριτικού άρθρου οφείλεται στην αποτυχημένη κατά «Το Βήμα» ανακατάληψη της «Βανκούβερ», αφού οδήγησε, όπως γράφει, στη διάλυση της ΑΣΟΕΕ.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα «οι αστυνομικές αρχές, υπό την κάλυψη της νέας κυβέρνησης η οποία έχει διακηρύξει εξαρχής ότι θα πατάξει τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια, κατάφεραν να ανακτήσουν το κτίριο και να το παραδώσουν στις πρυτανικές αρχές. Από εκείνη τη στιγμή ωστόσο άρχισε το μαρτύριο για την ΑΣΟΕΕ, το επιστημονικό προσωπικό και τους φοιτητές του.

Πριν

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΟΕΕ

Μετά

Η σχολή έκτοτε παραδόθηκε στη βία, δεχόμενη καθημερινά αιφνιδιαστικές εισβολές και καταδρομικές επιχειρήσεις από οργισμένες ομάδες αναρχικών. Καθηγητές και φοιτητές προπηλακίζονται, η λειτουργία του κατέστη προβληματική, το φρεσκοβαμμένο κτίριο της Πατησίων επ’ ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυση της σχολής ξαναβάφτηκε μαυροκόκκινο και όλα επέστρεψαν στο γνώριμο καθεστώς βίας και ανομίας».

 

Το φαινόμενο δεν είναι απλό, διαπιστώνει το Βήμα, και καταλήγει: «προφανώς δεν πρόκειται να επιλυθεί με δηλώσεις καλών προθέσεων και σπασμωδικές ασυνεχείς και ασυνεπείς κυβερνητικές πρωτοβουλίες σαν κι αυτή της ανακατάληψης της Βανκούβερ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.