ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ το εργατικό ατύχημα στο Βαρύπετρο Χανίων

dikastiko-xania.jpg dikastiko-xania zarpanews.gr 05.12.2018, 22:43 | Ετικέτες:  Κρήτη, Χανιά, ατύχημα, εργάτες, δικαιοσύνη Συντάκτης:  efsyn.gr

Στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων συνεχίζεται η δίκη για το εργατικό ατύχημα το οποίο σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2013 σε επιχείρηση στο Βαρύπετρο Χανίων, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 41χρονου εργάτη. 

Η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων ενώ η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου εντός του 2019, καθώς η Έδρα διέκοψε την εκδίκαση, προκειμένου να εξεταστούν επιπλέον μάρτυρες.

Πέντε χρόνια μετά το ατύχημα, δεν έχουν γίνει ακόμα ξεκάθαρες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, με την πλευρά του θανόντα να υποστηρίζει ότι ο 41χρονος δεν διέθετε άδεια χειριστή ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα αναφορικά με το πώς έγινε το ατύχημα.

Η επιθεωρήτρια υποστήριξε ότι «είτε ο θανών τραυματίστηκε μόνος του λόγω κακού χειρισμού του κλαρκ, είτε ο λεβιές του κλαρκ μετακινήθηκε μόνος του καθώς το συγκεκριμένο κλαρκ που υπέδειξαν οι εργαζόμενοι (κόκκινο), δεν διαθέτει σύστημα ασφαλείας. Όταν έφθασαν στο σημείο οι εργαζόμενοι και είδαν τον τραυματία, είχε υποστεί εμπλοκή με το κλαρκ και είχε εγκλωβιστεί», τόνισε η επιθεωρήτρια.

Η πλευρά υπεράσπισης της εταιρείας, είχε τόνισε ότι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ανέφερε ότι ο τραυματισμός προήλθε από παλέτα με νερά που έπεσε πάνω στον άτυχο 41χρονο.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από ασφυξία(;) ο θάνατος της ξενοδοχοϋπαλλήλου Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε μηχανουργείο του Ηρακλείου  …

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.