Οικονόμου: Στο τέλος του 2020 η κατεδάφιση της Τούμπας

Στο τέλος του 2020 μπορεί να αρχίσει η κατεδάφιση της Τούμπας, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, εξήγησε αναλυτικά το πλάνο για τη κατεδάφιση της Τούμπας σε Αθλητικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατεδάφιση του γηπέδου μπορεί να γίνει στο τέλος του νέου έτους, ύστερα από δύο συγκεκριμένα στάδια, τονίζοντας πως δεν έχουν εξεταστεί περιβαλλοντολογικές πτυχές, όπως και τα αρχαιολογικά.

Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε τη προχωρημένη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται και η ΔΕΘ και η οποία πρέπει να τακτοποιηθεί άμεσα.

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ…

«Η διαδικασία που ακολουθείται για το γήπεδο της Τούμπας αποτελείται από δύο στάδια. Στο πρώτο χορηγείται μια προέγκριση που εξετάζει το πρότζεκτ σε γενικές γραμμές και το εάν μπορεί ή όχι να προχωρήσει. Αυτή ήταν θετική. Το επόμενο είναι η υποβολή ενός φακέλου από το φορέα με τις οριστικές μελέτες. Αυτό ετοιμάζει αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ. Περιμένουμε να μας σταλεί ο οριστικός φάκελος. Από την ημέρα που θα σταλθεί ο φάκελος θα πρέπει να γίνουν κάποια βήματα.

Θα γίνει μια πρώτη εξέταση του φακέλου. Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν προβλήματα θα επικοινωνήσει η εταιρεία με τον ΠΑΟΚ για να εξηγήσει και να γίνουν οι κατάλληλες διορθώσεις. Μπορεί και να μη χρειαστεί. Μετά θα σταλθεί η μελέτη αυτή στην αρμόδια υπηρεσία η οποία θα το αναρτήσει για δημόσια διαβούλευση. Στο καλό σενάριο σε 15 ημέρες θα δώσουμε το «οκ» ότι μπορεί να προχωρήσει. Έπειτα θα γίνει μια αξιολόγηση των παρατηρήσεων του κοινού.

Επίσης θα πρέπει να έρθουν στο ίδιο χρονικό διάστημα οι γνωμοδοτήσεις των κατάλληλων υπηρεσιών παράλληλα με όλα αυτά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει ένα μήνα περίπου. Στο τέλος αυτού του μήνα θα αξιολογηθούν όλες ο παρατηρήσεις θα ενημερωθεί ο φορέας του έργου και μετά εμείς θα προτείνουμε ποιες θα πρέπει να ακολουθηθούν. Κριτήριο επιλογής είναι το υπερκείμενο σχεδιαστικό πλαίσιο, η γενικότερη νομοθεσία και οι κανόνες της καλής πρακτικής του επαγγέλματος του πολεοδόμου.

Ο φορέας έπειτα θα πρέπει να αναμορφώσει το φάκελο και αφού το κάνει να τον υποβάλλει μαζί με τις αξιολογήσεις σε ένα όργανο που λέγεται Μητροπολιτικό Συμβούλιο. Αυτό θα πάρει και την τελική απόφαση και θα γνωμοδοτήσει στον υπουργό Περιβάλλοντος θετικά ή αρνητικά. Μετά θα φύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Όλο αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου πέντε μήνες. Απρίλιο ή Μάιο θα πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σχεδόν τρεις μήνες θα χρειαστεί έπειτα. Μετά το προεδρικό διάταγμα θα πρέπει να προχωρήσει σε άδεια κατεδάφισης. Το φθινόπωρο μπορεί να πάρει μπρος το έργο και στο τέλος του έτους να μπορεί να αρχίσει την κατεδάφιση» δηλώνει ο κ.Οικονόμου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.