Ερντογάν: Η… φαμίλια της διαφθοράς!

Του Πολύδωρου Παπαδόπουλου
Ο «νεοσουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν περπατά σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η αλαζονεία και ο μεγαλοϊδεατισμός του τον σπρώχνουν στη διαφθορά και η «φαμίλια» του κατηγορείται για δεκάδες σκάνδαλα!
Ο «Νονός» αποτελεί έμπνευση του Mario Puzo. Η ταινία θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και ξεκινά στο τέλος του καλοκαιριού του 1945, στο σπίτι της φαμίλιας των Corleone, μιας Ιταλο-Αμερικάνικης οικογένειας μαφιόζων της Νέας Υόρκης. Έμπνευση για άλλη φαμίλια θα μπορούσε να αποτελέσει και ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πριν λίγες ημέρες φρόντισε να σηκώσει τείχη και να βάλει φωτιές στο Προεδρικό Μέγαρο!
Μια σύγχρονη «οικογένεια» Κορλεόνε βρίσκεται στην Τουρκία και φροντίζει να ελέγχει τη ζωή δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Όλοι προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το… φαινόμενο Ερντογάν και τις προεκτάσεις του. Ο Τούρκος ηγέτης αρέσκεται πολλές φορές στο να μιλάει έχοντας πίσω του το πορτραίτο του και δίπλα εκείνο του Κεμάλ Ατατούρκ. Οι… εχθροί του θεωρούν, πως θέλει να μιμηθεί τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και να γίνει μία τέτοια προσωπικότητα και ενώ είναι προφανές πως δεν μπορεί. Άλλωστε, δεν έχει τις ικανότητες και τις προδιαγραφές για κάτι τέτοιο… Θέλει να δείξει πως το παρόν είναι ο ίδιος και διαρκώς απαριθμεί τα επιτεύγματά του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα του είναι στο καλύτερο επίπεδο που θα μπορούσε… Είναι; Μάλλον όχι!
Από Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης το 1994, έγινε το 2003 ο πιο ισχυρός Τούρκος και μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει! Ο μεγαλοϊδεατισμός αποτελεί τον χειρότερο σύμβουλό του, έτσι δεν… άντεξε να ζει σε ένα Προεδρικό Μέγαρο, αλλά έχτισε το… Παλάτι του Σουλτάνου, το οποίο ξεπέρασε σε κόστος κατασκευής τα 270 εκατ. ευρώ. Η χλιδή και η πολυτέλεια ξεπερνά ακόμα και αυτά των Σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του παρελθόντος, όπως τα διάσημα Τοπ Καπί και Ντολμάμπαχτσε. Το παλάτι του Διαθέτει 1.000 δωμάτια, μεταξύ των οποίων αίθουσες εκδηλώσεων, συναντήσεων και φιλοξενίας επισήμων, ενώ είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να αντέχει ακόμη κι επίθεση με πύραυλο!
Μέλη της «φαμίλιας», η γυναίκα του Εμινέ, οι γιοί του Μπιλάλ και Μπουράκ, οι κόρες του Έσρα και Σουμεϊγέ, καθώς και οι γαμπροί του Μπεράτ Αλμπαϊράκ και Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ. Στη «φαμίλια» ανήκει ο Πρωθυπουργός – εφοπλιστής Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο αρχηγός της ΜΙΤ, Φιντάν Χακάν.
Ο καλύτερα «αμειβόμενος» πολιτικός του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, έχει έναν μοναδικό τρόπο να δημαγωγεί τα πλήθη, παραμορφώνοντας τα δεδομένα. Είναι σε θέση να καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, απολυταρχικός, φαντασιώνεται πως είναι πολιτικός και θρησκευτικός κυρίαρχος. Δεν διστάζει να απειλήσει Πολιτικούς, να φυλακίσει δημοσιογράφους, όποιους δηλαδή πάνε κόντρα στις επιθυμίες του. Ο Δήμαρχος του Balıkesir, Aχμέτ Ουγκούρ, παραιτήθηκε με δάκρυα, λέγοντας ότι η πίεση και οι απειλές του Προέδρου επεκτείνονταν τώρα στην οικογένειά του.
«Αναφέρομαι σε αυτό το πρόσωπο (Ερντογάν) που κάθεται στο παλάτι. Πώς μπορείτε να ασκήσετε κάθε είδους πίεση στην οικογένεια ενός Δημάρχου; Η απειλή της οικογένειας είναι μια μέθοδος της μαφίας. Ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε μια κρατική θέση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μεθόδους της μαφίας», φώναζε ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Παράλληλα, μοιράστηκε με την τουρκική κοινή γνώμη στοιχεία που θέλουν συγγενείς και συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου να διατηρούν offshore οικονομικές δραστηριότητες και λογαριασμούς στη Νήσο Μαν της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με το ΡΛΚ, ο συγγενής του Τούρκου Προέδρου, Ζιγιά Ιλγκέν, ο αδελφός Μουσταφά Ερντογάν, ο υιός Μπουράκ Ερντογάν, ο συμπέθερος Οσμάν Κεφεντζί και ο γραμματέας Μουσταφά Γκιούντογαν έχουν προχωρήσει σε καταθέσεις με μεγάλα ποσά σε δολάρια σε τραπεζικά ιδρύματα της Νήσου Μαν.
Πάμε να δούμε όμως τα μέλη της «φαμίλιας». Η σύζυγος του αρχηγού Εμινέ χτίζει μέσα στην Τουρκία την εικόνα μιας πιστής Μουσουλμάνας, η οποία ακολουθεί σεμνή ζωή. Η ίδια όμως λατρεύει τα πανάκριβα ρούχα, τα ακριβά αυτοκίνητα. Δηλώνει ότι θεωρεί τα χαρέμια «σχολεία που προετοίμαζαν τις γυναίκες για τη ζωή», ξεχνώντας πως όταν ήταν νέα, δεν ήθελε να φορέσει τη μαντήλα!
Ποιος θα ξεχάσει τι συνέβη το 2015 στις Βρυξέλλες. Τα τραμ σταμάτησαν και πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να περιμένουν. Ορισμένοι πελάτες δεν μπορούσαν να μπουν σε καταστήματα, επειδή η πρώτη Κυρία της Τουρκίας ψώνιζε. Η λεωφόρος «Louise» είχε παραλύσει… Τον Ιούλιο του 2016 είχε επισκεφθεί παζάρι αντίκας στην Βαρσοβίας, ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Είναι η γυναίκα που βοηθά στο συντονισμό των συγκεντρώσεων… σόου και δίνει συμβουλές στον Ερντογάν!
Ο πρωτότοκος γιος, ο Μπουράκ Ερντογάν, είναι γεννημένος το 1979. Έχει πάρει απαλλαγή από τον στρατό, το 1998 ενεπλάκη σε θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, οδηγώντας χωρίς δίπλωμα και δεν υπήρξαν συνέπειες. Ο ίδιος μετατράπηκε σε… εφοπλιστή, χωρίς κανένας να γνωρίζει ποιες είναι οι «επιχειρηματικές» δραστηριότητες.
Ο Μπιλάλ Ερντογάν είναι ο μικρός γιος, έκανε μάστερ στο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, δούλεψε για την Παγκόσμια Τράπεζα και, όταν ο πατέρας του καθιερώθηκε ως Πρωθυπουργός, επέστρεψε στην Τουρκία. Είναι στους κινητήριους μοχλούς των επιχειρήσεων της οικογένειας, αλλά μέχρι στιγμής του έχουν αποδοθεί κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μεταβιβάσεις κρατικής γης, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ηχογραφημένη συνομιλία με τον πατέρα του, που μιλούσε για μία πληρωμή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Φυσικά και το σκάνδαλο κουκουλώθηκε αμέσως. Ρώσοι και Σύροι εκτόξευσαν κατηγορίες για ισχυρούς δεσμούς με δίκτυα τρομοκρατίας και λαθρεμπόριο πετρελαίου από τους τζιχαντιστές. Μάλιστα, αναφέρθηκε και ως «Υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους».
Ο Μπιλάλ Ερντογάν

Η μικρότερη κόρη του Ερντογάν, η Εσρα, παντρεύτηκε τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι σήμερα Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας και προορίζεται για… Πρωθυπουργός. Ο γαμπρός του Προέδρου είναι κι αυτός μπλεγμένος στους φακέλους διαφθοράς γνωστούς σαν «Malta Files».

Η μικρότερη κόρη του «αρχηγού», Σουμεγιέ Ερντογάν, είναι πιθανό να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα της. Εχει μεταπτυχιακό τίτλο από το London School of Economics κι έχει εργαστεί ως σύμβουλος του αντιπροέδρου του κόμματος ΑΚΡ, όταν ο πατέρας της ήταν Πρωθυπουργός. Φυσικά και το όνομά της βρίσκεται μπλεγμένο σε… σκάνδαλα. Η ίδια ήταν διευθύντρια ενός μυστικού νοσοκομείο στην πόλη Σανλιούρφα, μόλις 20 χλμ από τα σύνορα με τη Συρία.

Στις 11 Νοεμβρίου, η ιστοσελίδα «globalresearch» αποκάλυψε, πως εκεί διακομίζονταν σοβαρά τραυματίες του ISIS και της Αλ Νούσρα. Ολα αυτά με το… αζημίωτο! Το 2016 παντρεύτηκε τον Σελτσούκ Μπαιρακτάρ, ο οποίος έχει εργοστάσιο που κατασκευάζει drones και προμηθεύει τον Τουρκικό στρατό! Ο Πρωθυπουργός – εφοπλιστής Μπιναλί Γιλνιρίμ εμπλέκεται στο σκάνδαλο Paradise Papers, αλλά και στο σκάνδαλο Malta Files, ενώ κανείς δεν ξέρει πώς δημιούργησε την αμύθητη περιουσία του. Περισσότερο απ’ όλους, ο Ταγίπ Ερντογάν εμπιστεύεται τον Φιντάν Χακάν. Είναι ο αρχηγός της ΜΙΤ και ο άνθρωπος του Προέδρου για όλες τις δουλειές! Βέβαια, όταν σχεδόν η μισή Τουρκία είναι πιστή σε αυτόν, ο πλούτος θα μεγαλώνει, όπως και η αλαζονική συμπεριφορά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.