Όλος ο «καλός κόσμος» πίσω από αναρίθμητα θαλασσοδάνεια!

Νίκος Νικολόπουλος: Όλος ο «καλός κόσμος» πίσω από αναρίθμητα θαλασσοδάνεια!
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δόθηκε στη δημοσιότητα το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:
Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ασκώντας τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο, ευελπιστεί ότι θα επισπευτούν οι διαδικασίες προκειμένου ν΄ αποκαλυφθούν τα αναρίθμητα, τεράστια θαλασσοδάνεια σε μεγαλόσχημους οικονομικούς παράγοντες του τύπου, συγγενείς τραπεζιτών, μιντιάρχες και κόμματα.
Η τελευταία ερώτηση του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφέρεται, ειδικότερα, στους οικονομικούς εισαγγελείς που έχουν εγκατασταθεί στις τράπεζες, για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για το γιγαντιαίο σκάνδαλο της καταλήστευσης των καταθέσεων, που συντελέστηκε από τις διοικήσεις τους.
Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται «καυτό» υλικό χιλιάδων σελίδων από ανώνυμες καταγγελίες και ένορκες καταθέσεις που αφορούν μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα.
Έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη ένας μεγάλος όγκος χρήσιμων πληροφοριών.
Το επόμενο βήμα ήταν η «καταδρομική» επιχείρηση στις τράπεζες, προκειμένου να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι ύποπτες δανειοδοτήσεις καθώς και καραμπινάτες υποθέσεις ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, μέσα από εταιρείες που είχαν στήσει συγγενείς τραπεζικών στελεχών, αλλά και επιχειρηματίες που διαπλέκονταν με κορυφαία Υπουργικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Σε άλλο σημείο της ερώτησής του, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει:
«Οι οικονομικοί εισαγγελείς επικεντρώνουν επίσης το ενδιαφέρον τους στις δανειοδοτήσεις του ναυτιλιακού καταστήματος της Εθνικής την περίοδο Τουρκολιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί θαλασσοδάνεια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάφορους εφοπλιστές, τα οποία βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα και δεν πρόκειται να εξοφληθούν.
Στην ουσία πρόκειται για δάνεια τα οποία δόθηκαν χαριστικά μετά από πιέσεις πολιτικών.
Οι εισαγγελείς θεωρούν δεδομένο ότι ένα μέρος από τα θαλασσοδάνεια κατευθύνθηκε στους ταμίες μεγαλόσχημων πολιτικών παραγόντων.
Χαμός γίνεται και με τα θαλασσοδάνεια για την αγορά ακινήτων, όπως επίσης και με τις δανειοδοτήσεις εταιρειών που συνδέονταν με συγγενικά πρόσωπα μετόχων και στελεχών τραπεζών».
Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής διατυπώνει την βεβαιότητα του ότι εκατοντάδες μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τις σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις.
Στη λίστα με τα θαλασσοδάνεια περιλαμβάνονται και επιχειρηματίες υπεράνω υποψίας.
Ο δανεισμός των επιχειρηματιών αυτών είναι υπέρογκος και δεν καλύπτεται από επαρκείς εγγυήσεις.
Πρόκειται για θαλασσοδάνεια διακοσίων, τριακοσίων και πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εξασφάλιζαν εξαιτίας της διαπλεκόμενης σχέσης που είχαν με το παλαιό πολιτικό σύστημα.
Οι αποκαλύψεις αναμένονται καταιγιστικές οι διώξεις που θα ακολουθήσουν θα προκαλέσουν πάταγο.
Τα ερωτήματα που απευθύνει ο Νίκος Νικολόπουλος προς τον Υπουργό Οικονομικών είναι τα ακόλουθα:
1ον Πόσες και ποιες έρευνες για θαλασσοδάνεια έχουν «ωριμάσει» και έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα;
2ον Σε πειθαρχικό επίπεδο έχουν διαταχθεί Ε.Δ.Ε. για την απόδοση ευθυνών σε μεγαλοστελέχη των τραπεζών; Αν ναι, πόσες και ποιες; Αν όχι, γιατί;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.