Σπάμε την ομερτά: Ο Πάνος Καμμένος, ο Τζορτζ Σόρος, οι βρώμικες επιθέσεις και οι Αμερικανοί

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Periodista.gr (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ και ΕΔΩ), ο Πάνος Καμμένος υπέδειξε ως ένα από τα κέντρα που συντονίζουν την εκστρατεία σε βάρος του τον Τζορτζ Σόρος. Αφήνουμε  στην άκρη – προς τον παρόν – την κόντρα του υπουργού Εθνικής Άμυνας με την Εφημερίδα των Συντακτών και επικεντρώνουμε στο εξής: Στην αντίδραση μεγάλης μερίδας των εγχώριων ΜΜΕ στο άκουσμα του ονόματος «Σόρος», του μεγαλύτερου κερδοσκόπου όλων των εποχών. 

Η αναφορά του Πάνου Καμμένου έγινε πρώτο θέμα, σχολιάστηκε έντονα και καταβλήθηκε φιλότιμη, είναι η αλήθεια, προσπάθεια να γραφικοποιηθεί η καταγγελία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να καθίσταται απολύτως δηλωτική και αντιληπτή η αγωνία μερικών να περιορίσουν τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του Τζορζ Σόρος στην εγχώρια πολιτική και οικονομική ζωή, αλλά και τον επικίνδυνο ρόλο που διαδραματίζει στην βαλκανική χερσόνησο, αλλά και στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου τις τελευταίες δεκαετίες. Και ξέρετε γιατί αγωνιούν; Διότι με τον Σόρος συνδέονται άμεσα ή έμμεσα κορυφαία ονόματα της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της δημοσιογραφίας. Ακόμη και πρόσωπα που κρύβουν την άμεση ή έμμεση αυτή σχέση κάτω από διάφορες προβιές. 

Όμως, η ίδια η συγκυρία δείχνει να δικαιώνει τον Πάνο Καμμένο. Γιατί; Μα παρακολουθείστε όσα συμβαίνουν: Η ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει επίθεση κερδοσκοπικών κέντρων, εφημερίδες προσκείμενες στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιτίθενται με σφοδρότητα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα κονδύλια που αφορούν στο μεταναστευτικό, την ίδια στιγμή το Star Channel συμφερόντων Βαρδινογιάννη αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο ΜΚΟ που συνδέεται με τον Σόρος και της οποίας προΐσταται εξαδέλφη του προέδρου της ΝΔ και τέλος τη στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στις ΗΠΑ κλιμακώνεται η επίθεση στον ίδιο και εισέρχεται στην τελική φάση το σχεδίου για την διάρρηξη των σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων με αντικειμενικό σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα. Παράλληλα με την απόπειρα αποδόμησης και απομόνωσης του Πάνου Καμμένου ξεπηδά ρεπορτάζ από τους New York Times το οποίο υποδεικνύει τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ως το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τη χρηματοδότηση των αντιδράσεων στην πΓΔΜ ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, ρεπορτάζ που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διέψευσε οργισμένος. 

Να σημειωθεί το εξής: Όπως λέγεται πως η Μόσχα χρηματοδοτεί διάφορα κέντρα ώστε να αναπτύσσουν δραστηριότητα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, έτσι λέγεται πως «συστήματα» με έδρα τις ΗΠΑ, διάφορα ιδρύματα (όπως το ίδρυμα Σόρος) χρηματοδοτούν διάφορα άλλα κέντρα προς την αντίθετη κατεύθυνση ώστε συγκεκριμένα τμήματα του αμερικανικού ή του γερμανικού κατεστημένου να βάλουν πόδι στα Βαλκάνια.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τον ρόλο που διαδραματίζει ο ρωσικός παράγοντας ώστε να υπονομευτεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Αν κάποιος μελετήσει τη γεωπολιτική κατάσταση και τα σημερινά δεδομένα στην παγκόσμια σκηνή τότε θα καταλήξει εύκολα στο συμπέρασμα πως αυτό που κάνει η Ρωσία είναι απολύτως λογικό και ήταν αναμενόμενο. Είναι λογικό η Μόσχα να προσπαθεί για να προστατεύσει τα συμφέροντά της και να διασφαλίσει την διαχρονικά ισχυρή επιρροή της στην ανατολική Ευρώπη, να αποτρέψει την ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας και την ισχυρή παγίωση της παρουσίας των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και κατ΄επέκταση στο μαλακό της υπογάστριο. 

Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι, για τα δικά τους συμφέροντα, επιδιώκουν την επίλυση του Μακεδονικού Ζητήματος. Και η Ρωσία για τους δικούς της λόγους αγωνίζεται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο για την ανατροπή της κατάστασης που ήδη διαμορφώνεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με τους Αμερικανούς (Οι σχέσεις είναι τόσο αναβαθμισμένες, όσο δεν υπήρξαν ποτέ), γνωρίζουμε πως ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου χαρακτήρισε σε κλειστή συνάντηση στη ΔΕΘ τον Αλέξη Τσίπρα «τον καλύτερο Έλληνα πρωθυπουργό των τελευταίων 30 ετών», ενώ στον αντίποδα στις σχέσεις με τη Μόσχα παρουσιάστηκαν σοβαρότατες επιπλοκές πρόσφατα με φόντο… κατασκοπευτικό θρίλερ και εκατέρωθεν ενέργειες που πυροδότησαν την ένταση οδηγώντας τη σχέση της Αθήνας με τη Μόσχα ένα βήμα πριν τη ρήξη. Μόνο που και σε αυτό το μέτωπο, της ελληνορωσικής διπλωματικής «διένεξης» δηλαδή, ήδη οι αρμόδιοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεων.   

Τι σχέση έχουν, όμως, όλα αυτά με τον Πάνο Καμμένο, την επίθεση που δέχεται και τον Τζορτζ Σόρος

Στο παρασκήνιο – και σύντομα στο προσκήνιο – θα γίνει προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Πάνος Καμμένος ως «κόκκινο πανί» για τους Αμερικανούς επειδή αντιδρά στην Συμφωνία των Πρεσπών. Όμως, αυτό το σενάριο δεν στέκει. Ο Πάνος Καμμένος είναι προνομιακός συνομιλητής των Αμερικανών. Ποιων Αμερικανών, όμως; 

Ξέρετε κάτι; Ο αμερικανικός παράγοντας, όχι σήμερα, αλλά από τα παλιά τα χρόνια, δεν αποτελεί ενιαίο σχήμα, το οποίο λειτουργεί γραμμικά στον χώρο και στον χρόνο ή που αναπτύσσει τα συμφέροντά του προωθώντας τα στις ράγες μίας αδιατάραχτης στρατηγικής, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη την εσωτερική πολυπαραγοντική πραγματικότητα ΗΠΑ (επιχειρηματικά συμφέροντα, οικονομικά λόμπι, εθνικά λόμπι κλπ) και αδιαφορεί για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο διεθνές περιβάλλον. Ας ξαναέρθουμε λοιπόν στο ερώτημα: «Ποιων Αμερικανών;». Του συστήματος που κυβερνά στις ΗΠΑ στην παρούσα συγκυρία, του ιδρύματος Κλίντον, του Τζορτζ Σόρος, των κερδοσκόπων ή εκείνων των «Αμερικανών» που μαζί με τμήματα του γερμανικού κατεστημένου διεισδύουν σε ολόκληρες περιφέρειες των πέντε ηπείρων επανακαθορίζοντας τους χάρτες; «Ποιων Αμερικανών» λοιπόν;

Ο Πάνος Καμμένος έχει από την αρχή δηλώσει πως είναι υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ. Άρα γνωρίζουμε με ποιους «Αμερικανούς» είναι ο Πάνος Καμμένος. Όπως επίσης γνωρίζουμε πως η στάση του Πάνου Καμμένου έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών και ξεκάθαρη και έντιμη από την αρχή. Και ακόμη γνωρίζουμε πως η στάση του Πάνου Καμμένου έναντι της κυβερνητικής συνεργασίας και του Αλέξη Τσίπρα είναι ακόμη πιο έντιμη. 

Τι είπε ο Πάνος Καμμένος για το ταξίδι του στις ΗΠΑ;

«Εκεί ξεκαθάρισα ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως την εκφράζει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά εγώ ως κυβερνητικός εταίρος θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσω στη Βουλή εάν έλθει», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Είπε ακόμη ότι η εναλλακτική πρόταση (Plan B) «είναι του κυβερνητικού εταίρου» την οποία «γνωρίζει ο πρωθυπουργός αλλά δεν την εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική».

Επίσης είπε ότι τις ΗΠΑ «δεν τις ενδιαφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών που δέχθηκαν κατόπιν ελληνικής προτάσεως, αλλά η ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων και η εξασφάλιση, η χώρα των Σκοπίων να μην πέσει στα χέρια -όπως εκείνοι πιστεύουν- της Ρωσίας».

Το κεντρικό σύστημα διακυβέρνησης αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ λοιπόν «ενδιαφέρεται για την ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων». Για τα Βαλκάνια, πάντοτε, ενδιαφέρεται και ο Τζορτζ Σόρος, από άλλη σκοπιά βέβαια, με διαφορετική οπτική και προωθώντας διαφορετικά συμφέροντα.

Ο καθένας πρέπει να έχει στο μυαλό του το εξής:Άλλα τα Βαλκάνια και η Ευρώπη των λαών και των εθνών και άλλα τα Βαλκάνια και η Ευρώπη του Σόρος. Το επικίνδυνο και το ανησυχητικό είναι πως κάποιοι σήμερα προσπαθούν να κρύψουν τους σχεδιασμούς του Σόρος για τα Βαλκάνια πίσω από την επίκληση των «Αμερικανών», γενικά κι αόριστα.

Ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε πάντως ότι η απάντηση εκ μέρους των ΗΠΑ ήταν η στήριξή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών. Ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υποκατέστησα ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον υπουργό Εξωτερικών, εμφανίστηκα ως υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, σε θέματα Εθνικής ‘Αμυνας ήταν συμφωνημένα όλα, και έγιναν βάσει της κυβερνητικής εγκεκριμένης πολιτικής».

Στο Periodista.gr έχουμε ταχθεί από την αρχή υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όμως, δεν μπορούμε να μην προειδοποιήσουμε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών – η οποία πιστεύουμε πως είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να έρθει στην παρούσα συγκυρία – ώστε να βρουν «τρύπα», να διεισδύσουν και να παίζουν βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της χώρας διάφορα «φίδια» τα οποία έχουν ως σημείο αναφοράς τον Τζορτζ Σόρος. Πέραν της ξεκάθαρης και διατυπωμένης διαφωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είμαστε βέβαιοι πως και ο Πάνος Καμμένος μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες, όποια και αν είναι η κατάληξη του θέματος της ονομασίας της πΓΔΜ. 

Προς το παρόν θα πούμε το εξής: Αυτά τα «φίδια» έχουν βρει τον τρόπο και έχουν διεισδύσει, δίνοντας τιτάνιο αγώνα να αυξήσουν την επιρροή τους, ακόμη και μέσα στο υπουργείο Εξωτερικών. Συνεπώς η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών πρέπει να είναι πολύ προσεκτική εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους των παρενεργειών που μπορεί να έχει η Συμφωνία των Πρεσπών και κυρίως εκείνες που μπορεί να οδηγήσουν τελικά στην αλλοίωση του ίδιου του περιεχομένου της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης είναι γνωστό πως με τον Τζορτζ Σόρος συνδέεται ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικών, επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων που εκτείνεται από την… «φιλελεύθερη Δεξιά» μέχρι συγκεκριμένα τμήματα της Αριστεράς. Αυτό το πλέγμα, αυτή η ετερόκλητη συμμαχία που έχει ως κοινό παρονομαστή τον Τζόρτζ Σόρος, επιχειρεί χρόνια να καμουφλάρει τους αντικειμενικούς σκοπούς της που είναι σε βάρος των συμφερόντων του λαού και της πατρίδας, να συσκοτίσει τον πραγματικό ρόλο του κερδοσκόπου και ενίοτε επιχειρεί να λειτουργεί ρυθμιστικά επί των κυβερνητικών πολιτικών και των στρατηγικών διακυβέρνησης που υλοποιούνται. 

Και κάτι ακόμη. Εκείνοι που, δήθεν, κόπτονται σήμερα για την ενιαία γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης έναντι του αμερικανικού παράγοντας κι εκείνοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις πετώντας λάσπη στον Πάνο Καμμένο για την παρουσία του στην Ουάσιγκτον μάλλον δεν θυμούνται ή δεν θέλουν να θυμούνται ή κάνουν πως δεν θυμούνται τι συνέβαινε στο πεδίο της άσκησης εξωτερικής πολιτικής την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή. Εκείνη την περίοδο, την περίοδο δηλαδή που η Αθήνα είχε επιδιώξει – κεντρικά – την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων, στο νεοκλασικό κτήριο της Βασιλίσσης Σοφίας κάποιοι υπονόμευαν τη στρατηγική συνεργασία Αθήνας – Μόσχας. Αυτοί οι κάποιοι λάμβαναν εντολές από συγκεκριμένα εξωθεσμικά κέντρα του εξωτερικού, έπαιζαν βρώμικα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα γύρω από την «αναγνώριση» του Κοσσυφοπεδίου ή γύρω από το Μακεδονικό, υπονομεύοντας την εθνική γραμμή στα Βαλκάνια και μιλούσαν με τους «Αμερικανούς». Με ποιους Αμερικανούς, όμως; Όχι πάντως με αυτούς που συνομιλούν ο Πάνος Καμμένος και η σημερινή κυβέρνηση. 

Από αύριο θα παρουσιάσουμε σε συνέχειες μεγάλη έρευνα για τον ρόλο που διαδραμάτιζε και διαδραματίζει στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή ο Τζορτζ Σόρος. Με ονόματα και διευθύνσεις. Αλήθεια γνωρίζετε πόσα πρόσωπα, που σχετίζονται με τη σημερινή, αλλά και προηγούμενες ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας, έκαναν και κάνουν δουλειές με τον Τζορτζ Σόρος;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.