Σκουρλέτης: Λύση για τους παρατασιούχους με σεβασμό στο Σύνταγμα

Για λύση που «θα μπορεί να διασφαλίσει και τους μέχρι τώρα παρατασιούχους», η οποία «πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους», έκανε λόγο στην επίσημη δήλωση του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά από την συνάντηση του, με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.
Ο υπουργός επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά το ρεπορτάζ, της aftodioikisi.gr για πρωτοβουλία του ΥΠΕΣ για παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους, αφού μίλησε για πρώτη φορά για λύση που θα «διασφαλίζει» και τους σημερινούς παρατασιούχους, πρόσθεσε ότι για το θέμα δεσμεύτηκαν και οι δήμαρχοι.
Ειδικότερα στη δήλωση του, ο κ. Σκουρλέτης, ανέφερε:
«Στην σημερινή συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ συζητήσαμε, όπως αντιλαμβάνεστε, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τους συμβασιούχους, που βιαίως διεκόπη η εργασιακή τους σχέση. Βλέπετε ότι και το θέμα το οποίο έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, πολύ δε περισσότερο που είμαστε σε καλοκαιρινούς μήνες αλλά και στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Συμφωνήσαμε με την ΚΕΔΕ ότι το ζητούμενο είναι πώς το συντομότερο δυνατό θα δρομολογηθούν σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας στον τομέα της καθαριότητας. Αυτό δηλαδή το οποίο είχαμε πει προχθές και στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Θα τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία της προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας.
Για το μεσοδιάστημα αναζητούμε μία λύση, η οποία θα μπορεί να διασφαλίσει και τους μέχρι τώρα παρατασιούχους. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η λύση πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται και στις έκτακτες πια συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται καθημερινά.
Οι δήμαρχοι δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Σας ευχαριστώ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.