Εντοπίστηκε υδράργυρος στα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης – Σε εξετάσεις υποβάλλονται οι εργαζόμενοι

Σε περίπου έναν μήνα αναμένεται ν’ αρχίσουν και πάλι οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο βόρειο τμήμα του εργοταξίου της Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, που διακόπηκαν λόγω εντοπισμού ποσότητας υδραργύρου στο σκάμμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην έρθουν σε επαφή με το τοξικό στοιχείο.
AdTech AdΟ πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις κηλίδες του υδραργύρου, υποστηρίζοντας πως «προτεραιότητα έχει η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων».
«Πριν από χρόνια το ίδιο είχε συμβεί στο σταθμό της Βενιζέλου και τώρα στην Αγίας Σοφίας. Τα έργα περνούν από την καρδιά της αρχαίας Θεσσαλονίκης, εκεί όπου υπήρχαν εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας» δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος, προσθέτοντας πως «δεν το περιμέναμε να συμβεί, όμως δεν ήταν εκτός σχεδιασμού και προγραμματισμού». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ, διεκόπησαν οι εργασίες και εκλήθησαν οι ειδικοί για να περιχαράξουν τον τόπο όπου εντοπίστηκαν οι ποσότητες του υδραργύρου, ενώ η απομάκρυνση του υλικού θα γίνει από εξειδικευμένη εταιρεία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Λοιπών Ειδικοτήτων στο μετρό Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Αργυράκης, υποστήριξε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ελήφθησαν όλα τα μέτρα και πως για προληπτικούς λόγους οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς στο βόρειο τμήμα του εργοταξίου της Αγίας Σοφίας εργάζονται περίπου 25 άτομα ανά βάρδια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.