ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:Ισχυρίστηκε το Open Europe ότι η Ν.Δ. θα διπλασιάσει τις έδρες της στο ευρωκοινοβούλιο; Καταρρίπτεται.

Δημοσιεύτηκε χθες (13 Μαΐου) στο αληθινό «Πρώτο Ψέμα», στο αληθινό fake news ΣΚΑΪ, αλλά  και άλλα «φιλικά» ΜΜΕ, ότι σύμφωνα με τη γνώμη του Open Europe, η ΝΔ θα διπλασιάσει τις έδρες που έχει στο ευρωκοινοβούλιο (θα γίνουν 10) και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 6 έδρες.

ΣΚΑΪ – “Open Europe για Ευρωεκλογές: 10 έδρες και 37% για τη ΝΔ, 6 έδρες για ΣΥΡΙΖΑ”

http://www.skai.gr/news/politics/article/403918/openeuropegiaeuroekloges-10-edreskai-37-giatind-6-edresgiasuriza/

Πρώτο Θέμα – Σε ανάλυσή του για τις ευρωεκλογές, το OpenEurope προβλέπει διπλασιασμό της δύναμης της ΝΔ – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει έξι ευρωβουλευτές – Συρρίκνωση στα μικρότερα κόμματα

https://www.protothema.gr/politics/article/890149/open-europe-stis-euroekloges-i-nd-tha-lavei-10-edres-ki-o-suriza-6-edres/

 

Στο κείμενο του ΣΚΑΪ δίνεται και το link της πηγής του κειμένου στααγγλικά, όπου μας βγάζει αντί για το Open Europe στο London School of Economics – European Parliament elections preview: Greece (τοψέμα να λέγεται !)

https://blogs.lse.ac.uk/europpblog/2019/05/13/europeanparliamentelectionspreviewgreece/

 

Έτσι ενώ οι «επάγγελμα -ψεύτες» προσπαθούν να μας πείσουν ότι το θέμα αφορά το Open Europe, το άρθρο δημοσιεύεται στο LondonSchool of Economics. Στο τέλος του κειμένου αναφέρεται ότι η αρθρογράφος Zoi Alipranti βρίσκεται στο Open Europe και ότι το άρθρο δίνει τη γνώμη της συγγραφέως, και όχι τη θέση του London School of Economics.

Note: This article gives the views of the author, not the position of EUROPP – European Politics and Policy or the London School of Economics.

 

Αν πάμε τώρα στην ιστοσελίδα του Open Europe, ΔΕΝ θα βρούμε άρθρο της Zoi Alipranti για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που βρίσκουμε είναι ένα άρθρο για τις Ευρωεκλογές του 2019, χωρίς καμμία αναφορά στις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα στην Ελλάδα, ούτε και στην πλήρη αναφορά που δίνεται με λινγκ σε pdf.

New Briefing: The 2019 European Parliamentary elections and the future of the European project

https://openeurope.org.uk/today/blog/new-briefing-the-2019-european-parliamentary-elections-and-the-future-of-the-european-project/

The full report (31 σελίδες) – The 2019 European Parliamentary elections

http://2ihmoy1d3v7630ar9h2rsglp-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2019/05/13052019-EP-Elections-Briefing-FINAL-4.pdf

 

Tο κείμενο της εκτίμησης του Open Europe, αναφορικά με τις έδρες, βασίζεται στις εκτιμήσεις του ιστοτόπου POLITICO για τις ευρωεκλογές, το οποίο POLITICO αναφέρει ξεκάθαρα ότι βασίζεται, με τη σειρά του, σε ένα (αδιευκρίνιστο) σύνολο εθνικών δημοσκοπήσεων – όλοι ξέρουμε πως γίνονται οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα !!!

 

Συγκεκριμένα για τις έδρες στην Ελλάδα, το POLITICO αναφέρει (14 Μαΐου) ότι η ΝΔ θα πάρει 9 (35,22%), o ΣΥΡΙΖΑ 7 (25,74%), και όποιος θέλει τα πιστεύει όλα αυτά !

 

POLITICO – European Elections/Greece

2019 projection last updated 14 May 2019. Select a year to toggle between elections.

https://www.politico.eu/2019-european-elections/greece/

 

2014 – ΣΥΡΙΖΑ 6 έδρες (26,57%) – ΝΔ 5 έδρες (22,72%) – διαφορά + 3,85%

2019 – ΣΥΡΙΖΑ 7 έδρες (25,74%) – ΝΔ 9 έδρες (35,22%) – διαφορά — 9,48%

 

Data Methodology

Our projection for the next European Parliament is based on an aggregation of national polls…

 

Συμπέρασμα

Οι μαϊμού δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, μέσω ανακύκλωσης από POLITICO, Open Europe, προσωπικής εκτίμησης μιας αρθρογράφου, και αναπαραγωγής τους από ιστοτόπους «αλήθειας» στην Ελλάδα, γίνονται θέσφατο ! – Περάστε κόσμε, έχουμε σανό για όλους !!!

 

Δημήτρης Μ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.