Ο Σόιμπλε λέει «nein» σε όλους και σε όλα – Αποφασίζει και διατάσσει

Του Παναγή Γαλιατσάτου
«Nein» («όχι») σε όλες τις συμβιβαστικές προτάσεις για λύση στο θέμα του χρέους, που έχουν καταθέσει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που θεωρεί ότι αποφασίζει και διατάσσει για ό,τι θα γίνεται στην ευρωζώνη και θέλει την Ελλάδα σε ομηρία έως το 2060.
Ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη χώρα του τον Σεπτέμβριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει υιοθετήσει απολύτως σκληρή γραμμή και αρνείται κάθε υποχώρηση που θα μπορούσε να δώσει μια διέξοδο στο θέμα του χρέους.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έδειξε τη διαφωνία του και με την πρόταση του Εμ. Μακρόν, ο οποίος, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», πρότεινε οι ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους να συνδεθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας.
«Αν η Αθήνα τα πηγαίνει καλά οικονομικά, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά. Αν όχι, τότε θα επιμηκύνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής. Η γερμανική κυβέρνηση, όμως, βλέπει με σκεπτικισμό και αυτή την πρόταση», αναφέρει η εφημερίδα.
Πατήστε εδώ & εδώ και διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Realnews

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.