Στο σενάριο της στοχοποίησης επιμένει ο Βενιζέλος

Σε υψηλούς τόνους και με όρους όπως «προσωπική στοχοποίηση», «κυβερνητική σκευωρία για πολιτικούς λόγους» και «μάχη για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου», κύλησε η ομιλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργού Οικονομικών (Ιούνιος 2011 – Μάρτιος 2012), Ευάγγελου Βενιζέλου, από το βήμα της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis.

«Υποθέτω ότι το όνομά μου μπήκε στη δικογραφία από συνήθεια», υποστήριξε ο πρώην υπουργός. Αφού έκανε λόγο για προηγούμενες προσπάθειες στοχοποίησής του (με τη «συνδρομή» της εφημερίδας Documento, όπως ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας του), ο κ. Βενιζέλος «ευχαρίστησε» την κυβέρνηση που τον συμπεριέλαβε στην υπόθεση, καθώς τον έβαλε -όπως είπε- «στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.. γιατί αυτό διακυβεύεται».

Μάλιστα, έστειλε «μήνυμα ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας» προς τους δικαστές, να «σταθούν όρθιοι» μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις.

Ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. δήλωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση της Novartis προετοιμάζεται «πολιτικά και δικαστικά» εδώ και περίπου 1,5 χρόνο.

Γιατί, όμως, αυτό γίνεται αυτό τώρα, διερωτήθηκε, για να απαντήσει ο ίδιος ότι πλέον «το αφήγημα καθαράς εξόδου δεν προκύπτει» για την κυβέρνηση. «Γλύφετε εκεί που φτύνετε, χωρίς αποτέλεσμα», ισχυρίστηκε ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κι επαναφέροντας το ζήτημα της προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

Αφού έκανε σύντομες αναφορές στα θέματα της ΠΓΔΜ (η κυβέρνηση δεν αναζητεί ούτε υπευθυνότητα ούτε συναίνεση, είπε) και των Ιμίων, ο κ. Βενιζέλος επανήλθε στην υπόθεση Novartis, με νέες αναφορές για δική του στοχοποίηση.

Κατέκρινε την παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου ότι «πιέζει τους εφέτες να μην ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους» και θεώρησε ως βαρυσήμαντη την ανακοίνωση-απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «εγχώρια πολιτική σκευωρία», σημείωσε ότι σε καμία άλλη χώρα «δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών» στην υπόθεση Novartis, έκανε λόγο για «πρόσωπα-στόχους» όπως ο ίδιος κι ο Αντώνης Σαμαράς και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να στοχεύσει στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «που αποκλείουν το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη», τόνισε ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. και ισχυρίστηκε ότι υπό αυτές τις συνθήκες, μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.