ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ιστορικό σφάλμα αυτή η αναθεώρηση

Για μία χαμένη ευκαιρία γενναίας αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά και για ιστορικό σφάλμα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας πριν τη δεύτερη ψηφοφορία επί των αναθεωρητέων άρθρων στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέρριψε την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως τόνισε εάν προχωρήσει η αναθεώρηση αυτή θα χαθεί για 10 χρόνια η ευκαιρία αλλαγών στα άρθρα 16 για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και 24 για τα δάση. Ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι η επόμενη Βουλή δε δεσμεύεται για το περιεχόμενο των προς αναθεώρηση άρθρων, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι η ΝΔ θα προχωρήσει εφόσον έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε όποιες αλλαγές επιθυμεί επί των άρθρων που θα κριθούν αναθεωρητέα με 180 από αυτή τη Βουλή. Τόνισε μάλιστα ότι εφόσον μόνο το άρθρο 32 περάσει με 180 ψήφους, η μόνη αλλαγή στον τρόπο εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί να αφορά στην εκλογή του από τη Βουλή με απλή πλειοψηφία.

Με τον τρόπο αυτό ο κ.Μητσοτάκης κράτησε ανοιχτά όλα τα χαρτιά του ως προς τι θα πράξει εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός: Εάν θα “κάψει” την αναθεώρηση ευελπιστώντας ότι θα μπορέσει να δρομολογήσει την αναθεώρηση του άρθρου 16 ή εάν θα αδράξει την ευκαιρία να αποσυνδέσει την εκλογή ΠτΔ από την πρόκληση βουλευτικών εκλογών, με το βλέμμα στην προεδρική εκλογή του 2020.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε όμως και στις ευρωεκλογές, στέλνοντας ένα μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους ιδίως της κεντροδεξιάς που σκέπτονται την ψήφο διαμαρτυρίας σε μικρότερα κόμματα με φόντο και το Σκοπιανό. Επέμεινε στο δημοψηφισματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών σε κάθε περίπτωση και δήλωσε βέβαιος για την ετυμηγορία των πολιτών.

 

Πηγή: https://www.news247.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.