ΒΙΝΤΕΟ – ντοκουμέντο από τη βομβιστική επίθεση μέσα σε εκκλησία στην Αίγυπτο

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα στην Αίγυπτο σημειώθηκε σήμερα το πρωί.
Μιλώντας τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile news, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός ‘Αχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία.
Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή όπου βρίσκεται εκκλησία για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά.
ΒΙΝΤΕΟ – ντοκουμέντο από τη βομβιστική επίθεση μέσα σε εκκλησία στην Αίγυπτο
Στους 45 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις σημερινές, δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 27 είναι τα θύματα της επίθεσης στην Τάντα και 18 είναι τα θύματα στην Αλεξάνδρεια.
Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Τουλάχιστον 21 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση σε εκκλησία στην Αίγυπτο – ΒΙΝΤΕΟ
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν είναι ακόμα γνωστό “αν είχε τοποθετηθεί βόμβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε”,
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου), τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, και τρεις εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου.
Σε video που ανέβηκε στο twitter και κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται να καταγράφεται η στιγμή της έκρηξης στο εσωτερικό της εκκλησίας.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν είναι ακόμα γνωστό “αν είχε τοποθετηθεί βόμβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε”.
Δείτε το βίντεο:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.