Από τα ”πολιτικάντης” και τις επιθέσεις στα χαμόγελα – Η συνάντηση Άνθιμου με το ζεύγος Μιχαλολιάκου

Όπως σημειώνει σε δελτίο τύπου η Χρυσή Αυγή, “συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και ιδιαίτερα τα ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία και τον πόλεμο που δέχεται από το ανθελληνικό κράτος της αριστεράς” ενώ το κλίμα ήταν ”ιδιαίτερα θερμό”. Αυτό πάντως φαίνεται και από τις φωτογραφίες
Από την άλλη βέβαια, το 2012, ο Άνθιμος είχε ταχθεί κατά της Χρυσής Αυγής, καταδικάζοντας τις βίαιες συμπεριφορές της απέναντι στους μετανάστες, ενώ και ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έτρεφε ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα για τον Άνθιμο, τον οποίο (σύμφωνα με βίντεο που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης) χαρακτήριζε μεγάλο πολιτικάντη και σκατιάρη.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, καταδικάσε «τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες», όπως και την απόπειρα να υποκαταστήσουν κάποιοι πολίτες το κράτος. Υπογραμμίζει δε πως όταν κάποιοι ακραίοι τον ρώτησαν γιατί ταΐζει τους μετανάστες, τους απάντησε ότι «είναι εντολή του Ευαγγελίου».
Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή αποκαλύπτονται στα βίντεο που προέρχονται από το ηλεκτρονικό υλικό που κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές από τους υπολογιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων κατηγορούμενων βουλευτών του ναζιστικού μορφώματος.
Στο ηλεκτρονικό υλικό – που διαβιβάστηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας στο ανακριτικό γραφείο των Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου – ο λαλίστατος προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει ποιοι ρασοφόροι της ιεραρχίας τον ενίσχυαν οικονομικά και σε ψήφους και ποιους έχει στη «μαύρη λίστα» που δεν ασπάζονται καθώς φαίνεται τη ναζιστική ιδεολογία του.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ακούγεται να λέει: «Έχουμε Μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ που δεν καταλαβαίνει τίποτε… Αποκαλεί τον Άνθιμο: ΄Μεγάλο πολιτικάντη και σκατιάρη΄».(ΕΔΩ)
«Αυτός ο σκατιάρης αν δεν ήτανε δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος…. Ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του είναι ο Καλαβρύτων. Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρεις είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής.»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.