ΟΑΣΘ για σύγκρουση λεωφορείων: Καμία ζημιά στα φρένα – Κάθε φορά που υπήρξε βλάβη έγινε επιδιόρθωση

Στην παραδοχή ότι υπήρχε μεν ιστορικό βλαβών στο λεωφορείο που ενεπλάκη στο ατύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ χθες στη λεωφόρο Καραμανλή προχώρησε με ανακοίνωση του ο ΟΑΣΘ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι κάθε φορά γίνονταν οι προβλεπόμενες επιδιορθώσεις

Είχε προηγηθεί καταγγελία της ΔΑΣ ΟΑΣΘ, όπου αναφερόταν πως το εν λόγω όχημα είχε εμφανίσει πολλά προβλήματα, ενώ επισήμανε και ζητήματα στα φρένα του, που όπως τόνισε «δεν έπιαναν».

Στην απάντησή του ο ΟΑΣΘ σημειώνει ότι «κάθε φορά που υπήρξε δελτίο βλάβης του λεωφορείου, το οποίο απέκτησε ο ΟΑΣΘ μέσω leasing, έγινε επιδιόρθωση από τους τεχνικούς του αναδόχου, που είναι υπεύθυνος για τη συντήρησή του» ενώ όπως αναφέρει ακολούθησε έλεγχος από τους τεχνικούς της Διεύθυνσης Συντήρησης του ΟΑΣΘ.

Κατά τον Οργανισμό, αμέσως μετά το ατύχημα, με έγκριση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το λεωφορείο του ΟΑΣΘ μετακινήθηκε οδικώς (και όχι με γερανό, καθώς η τεχνική εικόνα έδειχνε ότι μπορεί να κυκλοφορήσει) σε ΚΤΕΟ, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική του Οργανισμού σε περιπτώσεις ατυχημάτων.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, στο ΚΤΕΟ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει βλάβη στο σύστημα πέδησης, ενώ στη συνέχεια το λεωφορείο μετακινήθηκε στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στον Φοίνικα, προκειμένου να επισκευαστούν οι βλάβες που προκλήθηκαν στο αμάξωμα από τη σύγκρουση, αλλά και να γίνει περαιτέρω τεχνική διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.

«Αυτό το δυσάρεστο γεγονός αποτελεί αφορμή ώστε ο ΟΑΣΘ να εντείνει τους ελέγχους όλων των λεωφορείων. Ο Οργανισμός εύχεται ολόψυχα περαστικά στους πέντε, ευτυχώς ελαφρά, τραυματίες επιβάτες», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.