Αναστολή λειτουργίας για το εργοστάσιο της «Γιαννίτσης Group» από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ «πάγωσε» την επαναλειτουργία του εργοστασίου μετά την πυρκαγιά και τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία.

Τις όποιες σκέψεις της εταιρείας «Γιαννίτσης Group» για άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου που παρασκευάστηκαν τα τρόφιμα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές και υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή, «παγώνει» ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, με την υπ’ αριθμ. 5862/22.05.2024 απόφαση αναστέλλεται η λειτουργία του εργοστασίου τροφίμων «εωσότου διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων».

Μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ, ακολούθησε η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για την «αναστολή διανομής σχολικών γευμάτων στο δήμο Λαμιέων».

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.»

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.