Δυνατή Ελλάδα

Αίγινα: Εικόνες από το σημείο όπου έγινε η δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο από τις ζημιές που υπέστη ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας, μετά την νέα δολιοφθορά, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, οι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε βάθος 50 μέτρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στον αγωγό, που υδροδοτεί 12.500 κατοίκους.

Ο συναγερμός σήμανε στον διαχειριστή του έργου, όταν στις 24 Ιανουαρίου αυξήθηκε απότομα η παροχή νερού από 800 κυβικά την ώρα σε 2.400. Μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Αυτό είναι το τέταρτο περιστατικό δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό, που συνδέει την Αίγινα με την Σαλαμίνα.

Στις εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός διακρίνεται το κατεστραμμένο τσιμεντόστρωμα του αγωγού. ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι εμπλέκεται τουλάχιστον ένα άτομο με εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις, όπως μεταδόθηκε.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως», δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο Περιφερειάρχης Αττικής».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.