Δυνατή Ελλάδα

Αυστηρή σύσταση για επιστροφή της μάσκας – Οι αποφάσεις της επιτροπής

Σε συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, μονάδες υγείας και ΜΜΜ προχώρησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά τη συνεδρίαση για την «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης, με φόντο την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και την αδυναμία του κατακερματισμένου ΕΣΥ να ανταπεξέλθει στην ραγδαία αύξηση νοσηλειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών δεν συνέστησαν υποχρεωτικά μέτρα, ωστόσο γίνεται λόγος για αυστηρές συστάσεις προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ενώ διανύουμε την εορταστική περίοδο.

Η Επιτροπή συστήνει χρήση μάσκας σε όλα τα νοσοκομεία, τα ιατρεία και γενικότερα τις μονάδες υγείας, ενώ αφήνουν στην κρίση της εκάστοτε επιτροπής κάθε νοσοκομείου να αποφασίσει να θα υιοθετήσει την υποχρεωτικότητα σε ασθενείς και εργαζόμενους. Παράλληλα, υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και μέρη, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Επιπλέον, συστήνεται επικαιροποίηση του εμβολιασμού και αυτοέλεγχος με self test πριν από τις επαφές με ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση με τις συστάσεις αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της αύξησης κρουσμάτων της νέας υποπαραλλαγή JN.1 που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και σε συνδυασμό με την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, οδηγεί σε αύξηση των νοσηλειών, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.