Σε κλίμα Χριστουγέννων από νωρίς το πρωί η Θεσσαλονίκη – Γέμισε με κόσμο η αγορά

Χαμόγελα, κάλαντα, ψώνια στην αγορά και γεμάτα καταστήματα συντελούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη μια μόλις ημέρα πριν τα Χριστούγεννα

Εκατοντάδες πολίτες, μικροί μαθητές που λένε τα κάλαντα από πόρτα σε πόρτα, οικογένειες με παιδιά, νέοι και μεγαλύτεροι, συρρέουν από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για ψώνια στην αγορά, έναν καφέ ή μια σοκολάτα και μια βόλτα στην “καρδιά” της πόλης.

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό (θα φτάσει έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου σήμερα), ο κόσμος βρήκε την ιδανική ευκαιρία να βγει στην αγορά για τα τελευταία ψώνια πριν την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η κίνηση στην αγορά, ιδίως στην οδό Τσιμισκή, είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ τα καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους είναι γεμάτα. Σημειώνεται πως σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα είναι ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα.

Τις εντυπώσεις κλέβει η χριστουγεννιάτικη μπάντα κρουστών «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ» από 12 και πλέον μουσικούς με πνευστά και κρουστά στον πεζόδρομο της Ικτίνου, στο ύψος της οδού Τσιμισκή. Εκεί έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και απολαμβάνουν το μουσικό θέαμα.

Πάντως, η κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, έως αυτή τη στιγμή, είναι ομαλή.

Οι ψήστες στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου ετοιμάζονται για ένα μεγάλο φαγοπότι με κρέατα για όλα τα γούστα σήμερα το μεσημέρι, όπως άλλωστε συνηθίζεται τέτοια μέρα.

Την παράδοση τηρούν και φέτος μικροί μαθητές, που βγαίνουν από νωρίς το πρωί στη… γύρα για να πουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων σε σπίτια και καταστήματα, προφανώς με το “αζημίωτο”.

Τέλος να σημειωθεί ότι σε κεντρικά σημεία της πόλης, υπάρχει εμφανής αστυνομική παρουσία, υπό τον φόβο μικροκλοπών, λόγω της αυξημένης αγοραστικής κίνησης των ημερών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.