Τα πιο θανατηφόρα ταξίδια – Παπούα Νέα Γουινέα

Η Παπούα Νέα Γουινέα είναι μια από τις τελευταίες παράνομες χώρες του κόσμου που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα βόρεια της Αυστραλίας. Η πόλη του Lae είναι η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας εδώ και πιο συχνά ονομάζεται “Pothole city”.

Είναι λυπηρό θέαμα με τους κακοποιημένους δρόμους, τα γεμάτα μίνι λεωφορεία και τα ακραία επίπεδα φτώχειας. Στους δρόμους επικρατεί αβεβαιότητα και η αστυνομία είναι αναποτελεσματική προσπαθώντας να κρατήσει το νόμο και την τάξη, οι ντόπιοι καλούν τις ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας. Η Παπούα Νέα Γουινέα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον πλανήτη.

Η Παπούα Νέα Γουινέα είναι ένα νησί μισό όσο η Γαλλία αλλά με οδικό δίκτυο που πρακτικά δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο 3 κύριοι δρόμοι που είναι ελάχιστα ασφαλτοστρωμένοι και ωστόσο οι οδικές μεταφορές είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα.

0:00 Το ντοκιμαντέρ

1:54 Οι επικίνδυνοι αυτοκινητόδρομοι της Παπούα Νέας Γουινέας και το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας την καθιστούν ένα δύσκολο μέρος για τους οδηγούς φορτηγών. 7:02 Ο Kevin, ένας οδηγός φορτηγού στην Παπούα Νέα Γουινέα, αντιμετωπίζει επικίνδυνες οδικές συνθήκες και βασίζεται σε καρύδια betel για να μείνει ξύπνιος κατά τη διάρκεια των μεγάλων ταξιδιών του.

13:51 Ένας οδηγός φορτηγού στην Παπούα Νέα Γουινέα αντιμετωπίζει εμπόδια και εκβιασμό στο 20ωρο ταξίδι του για το σπίτι.

18:39 Ο Gerard Philips, ένας επιχειρηματίας στην Παπούα Νέα Γουινέα, έφτιαξε ένα επιτυχημένο σούπερ μάρκετ και αντιμετωπίζει κινδύνους ασφαλείας μεταφέροντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

24:11 Ένας πιλότος πλοηγείται σε κακές καιρικές συνθήκες για να παραδώσει προμήθειες σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Παπούα Νέα Γουινέα.

29:09 Οι οδηγοί φορτηγών αντιμετωπίζουν προκλήσεις στο δρόμο στην Παπούα Νέα Γουινέα.

35:00 Οι οδηγοί φορτηγών στην Παπούα Νέα Γουινέα αντιμετωπίζουν επικίνδυνους δρόμους και πολέμους φυλών.

39:52 Ένας οδηγός φορτηγού μεταφέρει βαριά μηχανήματα σε επικίνδυνες περιοχές στο Κονγκό.

46:23 Ο πατέρας Ματθαίος, ένας αφοσιωμένος ιερέας, ταξιδεύει σε απομακρυσμένες περιοχές της Παπούα Νέας Γουινέας για να φέρει τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία και να προσφέρει υποστήριξη στους χωρικούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.