Ανακοίνωση ΕΙΗΕΑ: Η κάθε εφημερίδα έχει δικαίωμα να επιλέγει την τιμολογιακή πολιτική που θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη

«Η κάθε εφημερίδα έχει το δικαίωμα να επιλέγει την τιμολογιακή πολιτική που  θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη για να προσελκύσει  τα  διαφημιστικά  έσοδα  που θα  εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ).

Η ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η ΕΙΗΕΑ επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η εμπορική πολιτική που ακολουθούν  οι  εφημερίδες  και τα άλλα ΜΜΕ, και οι εκπτώσεις που κατά καιρούς προσφέρουν στους διαφημιζομένους, εντάσσονται στο πλαίσιο μίας  καθόλα νόμιμης διαδικασίας  που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες. Η κάθε εφημερίδα έχει το δικαίωμα να επιλέγει την τιμολογιακή πολιτική που  θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη για να προσελκύσει  τα  διαφημιστικά  έσοδα  που θα  εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της. Όταν αυτό γίνεται μέσα στα πλαίσια των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, αναφορές σαν αυτές των τελευταίων ημερών στερούνται νομικού ερείσματος και  βλάπτουν σοβαρά τον Τύπο σε μία περίοδο που περνά την χειρότερη κρίση στην ιστορία του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.