Μόναχο: Κίνδυνος για «λουκέτο» στην μεγαλύτερη ελληνική σχολική μονάδα του εξωτερικού – SOS από 800 μαθητές

Κραυγή απόγνωσης και αγωνίας εκπέμπουν μέσω ηχηρών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων οι Σύλλογοι Γονεών και Κηδεμόνων στο Μόναχο, καθώς απειλείται με «λουκέτο» η μεγαλύτερη σχολική μονάδα εκτός ελληνικών συνόρων, η οποία φιλοξενεί περίπου 800 μαθητές που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολική στέγη.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Στο σχολικό συγκρότημα «Αριστοτέλης» στεγάζονται το 4ο δημοτικό σχολείο στο οποίο φιλοξενούνται 210 μαθητές, το 1ο Γυμνάσιο με 180 μαθητές και το τμήμα Ελληνικής Γλώσσας με συνολικά 410 μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το τρίτο ελληνικό δημοτικό σχολείο στο Μόναχο, που κινδυνεύει να κλείσει, έπειτα από 20 χρόνια, καθώς ήδη το περασμένο καλοκαίρι έκλεισε το 2ο δημοτικό Σχολείο «Πυθαγόρας», οι μαθητές του οποίου συγχωνεύτηκαν ως επί το πλείστον στο παραπάνω κτίριο.

«Πού θα καταλήξουν όλα αυτα τα παιδιά;»

Το enikos.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου «Αριστοτέλοης», κ. Στέφανο Σοφία, ο οποίος τόνισε πως οι γονείς κατεβαίνουν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις καθώς ανησυχούν για τα παιδιά τους, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολείο. Και δεν είναι η πρώτη φορά, όπως λέει. «Η ελληνόγλωσση παιδεία πέφτει επανειλλημένα θύμα στην Γερμανία. Κρούει ξανά ο κώδωνας του κινδύνου και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Πού θα καταλήξουν όλα αυτα τα παιδιά;» αναρωτιέται.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.