Η κυβέρνηση νομιμοποιεί παράτυπους μετανάστες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψηφίστηκε από τους εκλογείς υποσχόμενος σταμάτημα της λαθρομετανάστευσης και απελάσεις των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών και τώρα ανακοινώνει ότι θα τους νομιμοποιήσει!

Τις προθέσεις της κυβέρνησης να επιταχύνει τον εποικισμό της πατρίδας μας από αλλογενείς πληθυσμούς ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο που θα αφορά τη νομιμοποίηση μεταναστών, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εργατικά χέρια στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Σε ετήσια βάση χρειαζόμαστε 180.000 εργάτες γης. Οι χώρες που διαχρονικά κάλυπταν αυτήν την ανάγκη είναι η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Ινδία, το Μπανγκλαντές, το Βιετνάμ κ.ά. Γι’ αυτόν τον λόγο και ζητήσαμε επιμόνως να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Εξωτερικών σε ενίσχυση των κατά τόπους πρεσβειών μας, γραφείων μας, ώστε να εξετάζονται οι φάκελοι. […] Επειδή το θέμα αυτό φαίνεται να καθυστερεί συζητήσαμε μόλις την Παρασκευή με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Καιρίδη μια διαφορετική ιδέα, να δούμε και αυτούς οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας και εργάζονται».

Κάλεσμα

Αυτή η δήλωση επιβραβεύει την παρανομία, φορώντας της έναν νομικό… φερετζέ. Επιπλέον, αποθαρρύνει όλους όσοι θα ήθελαν να ακολουθήσουν τη νόμιμη οδό για να έρθουν και να εργαστούν στη χώρα μας και αποτελεί κάλεσμα σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους από την Αφρική και την Ασία και κάθε άλλο μέρος του πλανήτη να βρουν τρόπο να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και στη συνέχεια η ίδια η κυβέρνηση θα τους νομιμοποιήσει!

Ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας όντως έχει ανάγκη από εργατικά χέρια, αλλά δεν είναι σοβαρή λύση η ψήφιση νομοσχεδίου νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών. Και οι μεγάλες μάζες των αλλοδαπών που έρχονται και εγκαθίστανται στα αστικά κέντρα σε τι είδους… χωράφια εργάζονται;

Και οι διακρατικές συμφωνίες για το άνοιγμα νόμιμων διαύλων για τη μετανάστευση που διαφήμιζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τι απέγιναν; Τις απαντήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλλον, θα τις δώσει με νομοσχέδιο που θα βαφτίζει νομιμότητα την παρανομία…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.