Εξοργισμένοι οι πλημμυροπαθείς: «Έκαναν έργα βιτρίνας»

Την οργή τους εκφράζουν όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι στις περιοχές που πλημμύρισαν και καταστράφηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel για τα αντιπλημμυρικά έργα που τους υποσχέθηκαν αλλά δεν έγιναν και έμειναν μόνο στα χαρτιά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, αντιπλημμυρικά έργα «έσπασαν» από την πίεση του νερού καθώς δεν ενισχύθηκαν ποτέ παρά τις προειδοποιήσεις τους ενώ άλλα δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ!

«Κάναν έργα βιτρίνας, έστειλαν ένα γκρέιντερ να το στρώσουν να το κάνουν όμορφο» ανέφερε στο OPEΝ κάτοικος.

Δείτε βίντεο:

Παράλληλα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για το σπάσιμο του αναχώματος στον ποταμό Καλέντζη μετά από παρέμβαση βαρέος οχήματος, κάτοικοι καταγγέλλουν στο OPEN ότι έσπασαν και άλλα αναχώματα που δεν άντεξαν την πίεση του νερού καθώς ποτέ δεν ενισχύθηκαν. Πολλά από αυτά βρίσκονται στον Σοφαδίτη ποταμό, περίπου 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του Παλαμά.

Μάλιστα, πολλά από τα έργα, παρότι έγιναν, δεν ελέγχθηκαν.

«Στην περιοχή του Μουζακίου, η εταιρεία των 143 εκατ. έπρεπε να κάνει έργα με τοιχία αντιστήριξης και στηθαία ασφαλείας. Δυστυχώς τα πήρε το ποτάμι, προφανώς έγιναν τα έργα αλλά δεν ελέγχθηκαν», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας Μουζακίου, Αστέριος Βασιλάκος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.