Ο θρίαμβος της Ν.Δ. και ο παράγοντας Μενέντεζ

Εντύπωση προκαλεί που ακόμα αρκετός κόσμος, κόσμος που εκφράζει γνώμη στα τραπέζια των καναλιών, να απορεί για το πως ανέβηκε τόσο πολύ η Ν.Δ. ακόμα και σήμερα.
Υπάρχουν συνομιλητές και κανένας δεν λέγει το τι, κατα την γνώμη του «έτρεξε»έστω την ύστερη, δηλ. το τι να ήταν αυτό που δεν είχε προβλέψει κανένας. Των βουλευτών και μη της Ν.Δ. περιλαμβανομένων, αφού και οι για πρώτη φορά ψηφοφόροι δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Στον παράγοντα Μενέντεζ ουδείς αναφέρεται, όπως και στα θέματα εθνικής ασφάλειας, που αν δεν είχε συμπαρασταθεί η Αμερική έτσι όπως συμπαραστέκεται, και που δεν δείχνει πρόθεση, αυτή τη φορά, αλλαγής γραμμής η Ελλάδα θα είχε πολλά προβλήματα δίπλα της, και όχι μπροστά της.

Επιπροσθέτως δε η συμπαράσταση της Γαλλίας, όπως και η αλλαγή ηγεσίας στην Γερμανία. Και τελευταίο η στάση, η ουδέτερη, της Αιγύπτου, απέναντι στη «γαλάζια πατρίδα» θέματα που συνέπεσαν στην χρονική περίοδο πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, και ασφαλώς όχι στον ίδιο, όπως και κάτι άλλα, δες αποχή, λειτούργησαν όλα μαζί στο αναπάντεχο υπέρ της Νέας Δημοκρατίας εκλογικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά που αυτό το κόμμα πιάνει σαράντα ..τόσο τοις εκατό του εκλογικού αποτελέσματος. Έχει ξανασυμβεί και με πολύ πιο υψηλό ποσοστό στα περασμένα χρόνια. Έχει συμβεί και με άλλες παρατάξεις. Το πέτυχε λοιπόν η Ν.Δ. και εισέπραξε και συγχαρητήρια. Θα το κρατήσει; Αυτό είναι που μετράει, αφού το «πλούσιοι επτώχευσαν…» πάντα θα ισχύει, στην πολιτική ιδιαίτερα.

ΥΓ Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.. έλεγαν παλιά. Πολύ παλιά, και ακούγεται ακόμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.